Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η CIA υπέδειξε αλλαγές σε κρατικές υπηρεσίες στο Zelensky – Οι ΗΠΑ θέλουν ισχυρότερη πρόσβαση

Ρωσία: Η CIA υπέδειξε αλλαγές σε κρατικές υπηρεσίες στο Zelensky – Οι ΗΠΑ θέλουν ισχυρότερη πρόσβαση
Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν, εάν ο Zelensky θα δώσει στους Αμερικάνους τις θέσεις που θέλουν λέει ο Rogov
Σχετικά Άρθρα
Για εμπλοκή των ΗΠΑ και της CIA στις αλλαγές που επέρχονται σε θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα της Ουκρανίας κάνει λόγο ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του φιλορωσικού κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία».
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Rogov υποστήριξε ότι ο διευθυντής της CIA, William Burns επισκέφθηκε το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα με απώτερο στόχο να ζητήσει την τοποθέτηση συγκεκριμένων ανθρώπων σε κρατικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.
Όπως λέει ο Rogov, ένας από τους στόχους αυτής της επίσκεψης ήταν να διασφαλιστεί ότι ο Artyom Sytnik θα αναλάβει τη θέση του διευθυντή στο Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, κάτι που μένει να φανεί αν θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ανασχηματισμού που υλοποιεί από νωρίς σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.

Ισχυρότερη πρόσβαση

«Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν, εάν ο Zelensky θα δώσει στους Αμερικάνους τις θέσεις που θέλουν.
Ο Burns ήρθε με συγκεκριμένες απαιτήσεις.
Να οριστεί ο Artyom Sytnik διευθυντής του Εθνικού Γραφείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, να γίνει ανασχηματισμός στο προσωπικό της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, στο υπουργείο Εσωτερικών και σε πολλές άλλες υπηρεσίες, όπου οι Αμερικάνοι θέλουν να αποκτήσουν ισχυρότερη πρόβαση» υποστήριξε ο Rogov.

Εμφύλιος στις υπηρεσίες ασφαλείας

Όπως είπε ο Rogov, η επίσκεψη του Burns σχετίζεται με τη δήλωση του Kirill Budanov, του επικεφαλής της κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, ο οποίος κατηγόρησε το ανώτατο προσωπικό της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, γνωστής και ως SBU, για τη δολοφονία του υπαλλήλου της διεύθυνσης Denis Kireyev.
«Ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της διεύθυνσης πληροφοριών και της υπηρεσίας ασφαλείας - για την ακρίβεια, μεταξύ της διεύθυνσης πληροφοριών και των ανθρώπων του Zelensky – πέρασε σε όλη τη δημόσια σφαίρα, σχετίζεται ακριβώς με αυτό.
Ο Budanov είναι ένα άτομο που είναι πλήρως ενσωματωμένο στην Αγγλοσαξονική στρατιωτική κοινότητα, αρχίζοντας από την εκπαίδευσή του και τελειώνοντας με τον τρόπο που χειρίζεται τις αποστολές.
Είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς» υποστηρίζει ο Rogov.

Η δολοφονία Kireyev

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο, πράκτορες της SBU πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Denis Kireyev, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψή του.
Ο Kireyev, 45 ετών, συμμετείχε στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας εκείνη την περίοδο.
Ορισμένες αναφορές ανέφεραν ότι ήταν ύποπτος για προδοσία, αλλά λίγες μέρες αργότερα, του έγινε η τελετή ταφής ήρωα και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Vladimir Zelensky του απένειμε μεταθανάτιο βραβείο.
Ο Budanov είπε στις 22 Ιανουαρίου ότι ο Kireyev δολοφονήθηκε σε όχημα της SBU, ότι το σώμα του πετάχτηκε, ότι ήταν πράκτορας πληροφοριών και ότι δεν κατασκόπευε την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης