Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία θα δώσει έγκριση στην Πολωνία να στείλει τα τανκς Leopards στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα δώσει έγκριση στην Πολωνία να στείλει τα τανκς Leopards στην Ουκρανία
Η Πολωνία έχει καλέσει τη Γερμανία εδώ και εβδομάδες να εγκαταλείψει την επιφυλακτική προσέγγιση
Σχετικά Άρθρα
Θα δώσει, τελικά, την έγκρισή της στην Πολωνία η Γερμανία, ώστε να επανεξαγάγει τα επανεξάγει τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Ως γνωστόν, η Πολωνία ζήτησε επίσημα την άδεια νωρίτερα την Τρίτη και η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί με το απαραίτητο επείγον.
Η γερμανική νομοθεσία απαιτεί έγκριση για την επανεξαγωγή του στρατιωτικού της εξοπλισμού, πράγμα που σημαίνει ότι τα εκατοντάδες άρματα μάχης Leopard που βρίσκονται στην Ευρώπη μπορούν να σταλούν στην Ουκρανία μόνο με τη συγκατάθεση του Βερολίνου.
Η πίεση που ασκείται στον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz, όπως αναφέρει το Bloomberg για να επιτρέψει στους συμμάχους να μοιραστούν τα αποθέματα των Leopards.
Η Πολωνία έχει καλέσει τη Γερμανία εδώ και εβδομάδες να εγκαταλείψει την επιφυλακτική προσέγγιση και ο Πολωνός πρωθυπουργός Μoraviecki δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει «άμεση» έγκριση από το Βερολίνο.
Καθώς η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της προετοιμάζονται για μια πιθανή κλιμάκωση των μαχών την άνοιξη, η συζήτηση για την αποστολή αρμάτων μάχης για την υποστήριξη του στρατού του Κιέβου και την πιθανή ανακατάληψη εδαφών έχει γίνει σημείο ανάφλεξης μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.
Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αγανακτήσει με την αργή λήψη αποφάσεων του Scholz, λέγοντας ότι ο Γερμανός ηγέτης θα έπρεπε να είναι πιο δυναμικός, ακολουθώντας την υποσχεθείσα "Zeitenwende", ή ιστορική καμπή για την ασφάλεια.
Ο Scholz επέμεινε ότι η Γερμανία δεν ενεργεί μόνη της στην αποστολή νέων κατηγοριών βαρέων όπλων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κλιμάκωση με τη Μόσχα. Έχει θέσει ως προτεραιότητα να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
«Ποτέ δεν πάμε μόνοι μας», δήλωσε ο Scholz σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα στο Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης