Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοσία της αγέλης: Η Κίνα επιβεβαιώνει γιατί ήταν άχρηστα τα lockdown: Το 80% νόσησαν, δεν υπάρχει κίνδυνος ανάκαμψης του covid

Ανοσία της αγέλης: Η Κίνα επιβεβαιώνει γιατί ήταν άχρηστα τα lockdown: Το 80% νόσησαν, δεν υπάρχει κίνδυνος ανάκαμψης του covid
Τελείωσε ο covid στην Κίνα; 
Θυμάστε όταν οι λογικές φωνές ρωτούσαν επίμονα γιατί, αντί να «κλειδώνει» η Κίνα την οικονομία της με τα αναποτελεσματικά lockdowns κάθε φορά που υπήρχε έστω και μια μικρή έκρηξη των κρουσμάτων covid και δεν επέτρεψαν στον ιό να μολύνει όσο τον δυνατόν περισσότερους, για να δημιουργηθεί έτσι ένα απόθεμα φυσικής ανοσίας;
Λοιπόν, αφού αντιστάθηκε περίεργα στο... αναπόφευκτο (κάποια μέρα ελπίζουμε να έχουμε μια απάντηση γιατί ο Xi πίεσε τόσο σκληρά για την πλέον ανούσια πολιτική Covid-zero) για τόσο καιρό, ένας ανώτατος κυβερνητικός επιστήμονας είπε ότι η πιθανότητα μιας μεγάλης ανάκαμψης του COVID-19 στην Κίνα τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες είναι πια ένα μακρινό σενάριο καθώς το 80% των ανθρώπων έχει πλέον μολυνθεί, φτάνοντας το όριο ανοσίας της αγέλης.

Τελείωσε ο covid στην Κίνα; 

Ενώ η μαζική μετακίνηση ανθρώπων κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης περιόδου διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους μπορεί να εξαπλώσει την πανδημία, ενισχύοντας τις λοιμώξεις σε ορισμένες περιοχές, ένα δεύτερο κύμα COVID είναι απίθανο στο εγγύς μέλλον ανέφερε σχετικά ο Wu Zunyou, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας, σύμφωνα με το Reuters .
Εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα για τις διακοπές τους που είχαν ανασταλεί λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού, αυξάνοντας τους φόβους για νέες εστίες κρουσμάτων σε αγροτικές περιοχές.
Για να αμβλυνθούν οι ευρέως διαδεδομένοι αν αβάσιμοι φόβοι που είχαν υποκινηθεί ανελέητα από το Πεκίνο τα τελευταία τρία χρόνια, ένας αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας απευθύνθηκε επίσης στο έθνος την Πέμπτη λέγοντας ότι η Κίνα έχει ξεπεράσει τις κρίσιμες στιγμές ασθενών με COVID που νοσηλεύονταν εκτάκτως στην εντατική.
Σύμφωνα με τα "κυβερνητικά δεδομένα", που στην Κίνα αυτό μεταφράζεται σε κανονική... προπαγάνδα, σχεδόν 60.000 άτομα με COVID είχαν πεθάνει στο νοσοκομείο από τις 12 Ιανουαρίου.
Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι αυτός ο αριθμός πιθανώς υποτιμά πολύ τον αντίκτυπο, καθώς αποκλείει όσους πεθαίνουν στο σπίτι και επειδή πολλοί γιατροί είπαν ότι αποθαρρύνονται να αναφέρουν τον COVID ως αιτία θανάτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης