Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση υπερεκτιμά τις δυνατότητες των τανκ της – Ρωσία: Αρκετά αποτυχημένο σχέδιο

Η Δύση υπερεκτιμά τις δυνατότητες των τανκ της – Ρωσία: Αρκετά αποτυχημένο σχέδιο
Δεν έχουμε καμία επαφή με τη Γερμανία υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από ΗΠΑ και Γερμανία για την αποστολή των τανκ Abrams και Leopard στην Ουκρανία, η Ρωσία διαμηνύει πως η Δύση μάλλον υπερεκτιμά τις δυνατότητες των τανκ της και της δυναμικής που θα προσθέσουν στην ισχύ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αναφέροντας πως πρόκειται για ένα αποτυχημένο σχέδιο.
«Είμαι σίγουρος ότι πολλοί ειδικοί καταλαβαίνουν το παράλογο αυτής της ιδέας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφερόμενος στην αποστολή των αμερικανικών Abrams.
«Από τεχνολογική άποψη, αυτό το σχέδιο είναι αρκετά αποτυχημένο, αλλά και γενικά, πρόκειται για μια ξεκάθαρη υπερεκτίμηση της δυναμικής που αυτά θα προσφέρουν στην ισχύ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» υπογράμμισε ο Peskov, ο οποίος χαρακτήρισε εξίσου παράλογες τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις της Δύσης για περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην Ευρώπη.

Καμία επαφή με Βερολίνο

Ερωτηθείς για την αποστολή των γερμανικών Leopard, ο Peskov είπε ότι η Μόσχα δεν έχει καμία επαφή και συζητήσεις με τη Γερμανία.
Επιπλέον, ο Peskov υπογράμμισε ότι η πληρωμή για την προμήθεια βαρέων τανκ στην Ουκρανία θα πέσει στην πλάτη των Ευρωπαίων φορολογούμενων, ενώ όπως είπε, οι Αμερικάνοι θα αποκομίσουν καλά κέρδη.

Θα τα κάψουμε

«Επαναλαμβάνουμε ότι αυτά τα τανκ θα τα κάψουμε, όπως και όλα τα άλλα.
Μόνο που είναι πολύ ακριβά.
Και το κόστος θα βαρύνει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.
Οι Αμερικάνοι, όπως συμβαίνει πάντα, θα παραμείνουν με καλά κέρδη» τόνισε ο Peskov.

Τρομοκρατικές επιθέσεις από την Ουκρανία

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων ότι το Κίεβο εξετάζει το ενδεχόμενο χτυπημάτων στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και στο Εκατερινμπουργκ, o Peskov υποστήριξε ότι το ουκρανικό καθεστώς εμπλέκεται και έχει συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις, αναφέροντας ως παράδειγμα τη δολοφονία της Daria Dugin.
Όπως είπε, όλα αυτά επιβεβαιώνουν την ορθότητα των αποφάσεων της Ρωσίας για να προστατευτεί από τέτοιου είδους κινδύνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης