Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz για Leopard: Σύντομα η εκπαίδευση των Ουκρανών – Εύσημα από Πολωνία, Βρετανία

Scholz για Leopard: Σύντομα η εκπαίδευση των Ουκρανών – Εύσημα από Πολωνία, Βρετανία
Ο καγκελάριος επιβεβαίωσε πως η Γερμανία θα παραδώσει 14 άρματα επικοινωνίας Leopard
Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία ενεργεί διεθνώς με συντονισμένο τρόπο υποστήριξε ο καγκελάριος Olaf Scholz, ο οποίος επιβεβαίωσε πως το Βερολίνο αποφάσισε σε πρώτη φάση την αποστολή 14 Leopard στην Ουκρανία.
«Αυτή η απόφαση ακολουθεί την ευρέως γνωστή γραμμή της υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας» είπε μιλώντας στη Βουλή ο Scholz, ο οποίος υπογράμμισε πως σύντομα θα αρχίσει και η εκπαίδευση των Ουκρανών στο Leopard.
Επιπλέον, ο καγκελάριος τόνισε ότι η Γερμανία θα παράσχει στην Ουκρανία και υλικοτεχνική υποστήριξη και πυρομαχικά, ενώ επισήμανε πως θα εκδώσει τις κατάλληλες άδειες έτσι ώστε και άλλα κράτη που διαθέτουν Leopard, να μπορούν να τα στείλουν προς ενίσχυση της Ουκρανίας.

Πολωνία: Μεγάλο βήμα

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολωνίας στις ανακοινώσεις του Γερμανού καγκελάριου.
«Olaf Scholz σε ευχαριστούμε.
Η απόφαση αποστολής των Leopard στην Ουκρανία είναι ένα μεγάλο βήμα για να σταματήσουμε τη Ρωσία.
Μαζί είμαστε δυνατότεροι» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, ο οποίος ήταν από τους ηγέτες εκείνους που άσκησαν τις μέγιστες δυνατές πιέσεις στη Γερμανία να αλλάξει τη στάση της και να επιτρέψει την αποστολή των Leopard.

Μ. Βρετανία: Είναι η σωστή απόφαση

Τα εύσημα στην Γερμανία απέδωσε και ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Rishi Sunak, ο οποίος έκανε λόγο για μια απόφαση που θα ενισχύσει την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας.
«Είναι σωστή η απόφαση από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τους εταίρους να στείλουν άρματα στην Ουκρανία.
Μαζί με τα βρετανικά τανκ Challenger 2, θα ενισχύσουμε την αμυντική δύναμη πυρός της Ουκρανίας.
Μαζί, επιταχύνουμε τις προσπάθειες μας για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και θα εξασφαλίσει μια διαρκή ειρήνη» τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης