Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί παραιτήθηκαν από την ΙΡΟ της Abu Dhabi National Oil οι Goldman Sachs και BofA; - Η «αραβική άλωση» της Wall Street

Γιατί παραιτήθηκαν από την ΙΡΟ της Abu Dhabi National Oil οι Goldman Sachs και BofA; - Η «αραβική άλωση» της Wall Street
Το νέο χρονοδιάγραμμα σήμαινε ότι δεν θα υπήρχε αρκετός χρόνος για την Adnoc Gas να ελεγχθεί από λογιστική εταιρεία, κάτι που συνήθως απαιτείται για μεγάλες συμφωνίες
Η Goldman Sachs και η Bank of America παραιτήθηκαν από τους ηγετικούς τους ρόλους στη σχεδιαζόμενη αρχική δημόσια προσφορά της Abu Dhabi National Oil, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.
Η Adnoc επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα της εισαγωγής, η οποία τώρα προβλέπεται να πραγματοποιηθεί ήδη τον επόμενο μήνα.
Η HSBC Holdings έχει αναλάβει τώρα μαζί με την First Abu Dhabi Bank PJSC ως κοινός παγκόσμιος συντονιστής για την προτεινόμενη εισαγωγή μετά την αποχώρηση της Goldman Sachs και της Bank of America από την πρώτη γραμμή των αναδόχων, ανέφεραν πληγές του Bloomberg.
Οι τράπεζες της Wall Street δεν μπόρεσαν να εργαστούν ως επικεφαλής τράπεζες στην πώληση μετοχών, αφού το νέο χρονοδιάγραμμα σήμαινε ότι δεν θα υπήρχε αρκετός χρόνος για την Adnoc Gas να ελεγχθεί από λογιστική εταιρεία, κάτι που συνήθως απαιτείται για μεγάλες συμφωνίες.
Η Goldman Sachs και η Bank of America εξακολουθούν να συμβουλεύουν όμως την Adnoc υπό άλλες ιδιότητες.
"Με την ευρεία και ισχυρή τραπεζική μας κοινοπραξία, επικεντρωνόμαστε στην επιτυχή παρουσίαση της Adnoc Gas στην αγορά, η οποία θα αποτελέσει μια ιδιαίτερα ελκυστική και συναρπαστική επενδυτική ευκαιρία σε μια προηγμένη, προοδευτική ενεργειακή εταιρεία", δήλωσε εκπρόσωπος της Adnoc.
"Η Goldman Sachs και η Bank of America είναι πολύτιμοι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Adnoc".

Μεγαλύτερη IPO

Η δημόσια εγγραφή πρόκειται να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εισαγωγές στο Άμπου Ντάμπι.
Η κρατική εταιρεία εξερεύνησης συνδυάζει τους βραχίονες υγροποιημένου φυσικού αερίου και επεξεργασίας φυσικού αερίου σε μια νέα μονάδα που ονομάζεται Adnoc Gas και πρόσφατα όρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο για τη μονάδα.
Η Goldman Sachs, η Bank of America και η FAB άρχισαν να εργάζονται ως επικεφαλής τράπεζες για τη συμφωνία στα τέλη του περασμένου έτους, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει πριν από το τέλος Μαρτίου, ανέφερε το Bloomberg τον Δεκέμβριο.

Η «αραβική άλωση» της Wall Street

Τα πλούσια σε ενέργεια κράτη του Κόλπου πωλούν περιουσιακά στοιχεία για να διαφοροποιήσουν τις οικονομίες τους και να ανοίξουν τα χρηματιστήριά τους στους διεθνείς επενδυτές.
Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, οι ευνοϊκές μακροοικονομικές συνθήκες και οι εισροές επενδυτών βοήθησαν την περιοχή να ξεπεράσει την παγκόσμια ύφεση στις δημόσιες εγγραφές πέρυσι και αναμένονται περισσότερες εισαγωγές δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους μήνες.
Η Emirates Global Aluminium, ο μεγαλύτερος παραγωγός του μετάλλου στη Μέση Ανατολή, μπορεί να πουλήσει μετοχές στο κοινό ήδη από το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της.
Οι Abu Dhabi Commercial Bank PJSC, Arqaam Capital, EFG Hermes και International Securities είναι μεταξύ των bookrunners για την πώληση μετοχών, ανέφερε το Bloomberg News την περασμένη εβδομάδα.
Η Adnoc Gas θα είναι μία από τις μεγαλύτερες οντότητες επεξεργασίας φυσικού αερίου στον κόσμο με δυναμικότητα 10 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών την ημέρα σε οκτώ χερσαίες και υπεράκτιες εγκαταστάσεις, με δίκτυο αγωγών μήκους άνω των 3.250 χιλιομέτρων (2.019 μιλίων).
Οι ιαπωνικές Mitsui & Co., BP Plc και TotalEnergies SE κατέχουν μερίδια στον βραχίονα LNG της Adnoc, ενώ η επιχείρηση επεξεργασίας φυσικού αερίου μετρά ως μετόχους μειοψηφίας τις Total, Shell Plc και PTT Pcl της Ταϊλάνδης.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μέλος του ΟΠΕΚ και ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο.
Ωστόσο, θεωρεί το φυσικό αέριο ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια μετάβαση προς καθαρότερες μορφές ενέργειας και επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια για την αύξηση της παραγωγής του καυσίμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης