Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Δεν αποχωρούμε από το ΝΑΤΟ, είμαστε από τις ιδρυτικές χώρες - Έντονο αντιδυτικό κλίμα ενόψει εκλογών (14/5)

Τουρκία: Δεν αποχωρούμε από το ΝΑΤΟ, είμαστε από τις ιδρυτικές χώρες - Έντονο αντιδυτικό κλίμα ενόψει εκλογών (14/5)
Είμαστε μια από τις ιδρυτικές χώρες του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan
Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, δήλωσε την Τετάρτη (25/1/2023) ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου Recep Tayyip Erdogan, Omer Celik.
«Αντιμετωπίζουμε τέτοια πράγματα σε κάθε εκλογές (εκκλήσεις για αποχώρηση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ). Δεν είναι αυτά για τα οποία ανησυχούμε. Όσοι ζητούν να αποχωρήσει της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν μας ενδιαφέρουν. Αυτό αποκλείεται. Είμαστε μια από τις ιδρυτικές χώρες του ΝΑΤΟ.
Δεν έχουν δικαίωμα να λένε τέτοια πράγματα.
Αυτό που λένε θα ήταν πολυτέλεια για το ΝΑΤΟ», είπε σε συνέντευξή του στο CNN Turk.

Θα αποχωρήσει σε πέντε με έξι μήνες η Τουρκία από το ΝΑΤΟ

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής αρχηγός του Τουρκικού Κόμματος Μητέρας Πατρίδας, Ethem Sancak, υποστήριξε ότι η Τουρκία ενδέχεται να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ σε πέντε έως έξι μήνες λόγω προκλητικών ενεργειών κατά της Άγκυρας. Υποστήριξε ότι οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι τουλάχιστον το 80% του τουρκικού πληθυσμού εμφανίστηκε βέβαιο ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια χώρα που ακολουθεί την πιο εχθρική και καταστροφική πολιτική» έναντι της Τουρκίας.
Ο Sancak, σημείωσε ότι «τον τελευταίο καιρό ο τουρκικός λαός άρχισε να συμπαθεί τη Ρωσία και τον Putin.
Στις 19 Ιανουαρίου, το Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας ανακοίνωσε την έναρξη μιας πανεθνικής εκστρατείας αποχώρησης από NATO για να πιέσει την κυβέρνηση να αποχωρήσει από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Εκστρατεία κατά του ΝΑΤΟ

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, το πολιτικό κίνημα σχεδιάζει να στήσει γραφεία σε πλατείες σε πολλές πόλεις για τη συλλογή υπογραφών. Επίσης, θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες κατά των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.
Ο αρχηγός του Κόμματος Μητέρας Πατρίδας Dogu Perincek είπε ότι «ένα ισχυρό ΝΑΤΟ σημαίνει ισχυρή απειλή για την Τουρκία». Το κόμμα Rodina ακολουθεί παραδοσιακά μια αντιαμερικανική στάση. Νωρίτερα, κάλεσε επανειλημμένα τις τουρκικές αρχές να κλείσουν τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, να αποσύρουν το αίτημα για αγορά αμερικανικών μαχητικών F-16 και να αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης