Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαίοι θέλουν να στείλουν και βόμβες διασποράς στην Ουκρανία

Ευρωπαίοι θέλουν να στείλουν και βόμβες διασποράς στην Ουκρανία
Οι βόμβες διασποράς θεωρητικά έχουν απαγορευτεί από το 2008 με τη Σύμβαση του Όσλο
Σχετικά Άρθρα
Βόμβες διασποράς θέλει να στείλει στην Ουκρανία μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία δεν κατονομάζεται.
Αξιωματούχος ευρωπαϊκής κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομαστεί ούτε ο ίδιος ούτε η χώρα του υποστήριξε πως η κυβέρνηση του έχει ήδη εγκρίνει την παράδοση και πλέον έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να εξασφαλίσει τη συναίνεση της Γερμανίας, κράτους που εμπλέκεται στην παραγωγή και άρα πρέπει να δώσει άδεια για την επανεξαγωγή τους.
Σύμφωνα με τον εν λόγω αξιωματούχο, οι βόμβες διασποράς θα ήταν χρήσιμες στα πεδία των μαχών.
Υπενθυμίζεται πως οι βόμβες διασποράς – μέσα σε αυτές βρίσκονται διάφορα πυρομαχικά, τα οποία με την έκρηξη διασκορπίζονται σε μεγάλη έκταση – έχουν απαγορευτεί θεωρητικά από το 2008 με τη Σύμβαση του Όσλο, καθώς πρόκειται για όπλα, τα οποία ενοχοποιούνται για τους θανάτους πολλών αμάχων.
Τη Σύμβαση αυτή δεν την έχει υπογράψει η Ρωσία, η οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί τέτοιου είδους όπλα στην Ουκρανία.
Κατά τον ίδιο αξιωματούχο, οι βόμβες διασποράς έχουν βελτιωθεί και η Δύση πρέπει να στρέψει το βλέμμα «στο μέλλον» σε ό,τι αφορά την υποστήριξη που χορηγεί στο Κίεβο, δηλαδή να προμηθεύσει όπλα ικανά να αποτρέψουν κάθε προέλαση του ρωσικού στρατού.

Νόμιμα όπλα

«Τις ζητούν οι Ουκρανοί.
Πρόκειται για νόμιμα όπλα.
Οι παράπλευρες απώλειες δεν είναι πλέον τόσο μεγάλες.
Ήταν ιδιαίτερα μεγάλες τα χρόνια του 1940 και του 1950, σήμερα είναι πολύ πιο διαχειρίσιμες.
Οι Ρώσοι έχουν χρησιμοποιήσει όπλα κάθε είδους που είναι 100 φορές χειρότερα από τις βόμβες διασποράς» είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, τονίζοντας πως η Ουκρανία «πρέπει να κερδίσει τον πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης