Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έσπασε κάθε ρεκόρ η στρατιωτική έκθεση στο Λας Βέγκας - Έντονη η παρουσία βαλτικών και ασιατικών χωρών, λόγω Ρωσίας

Έσπασε κάθε ρεκόρ η στρατιωτική έκθεση στο Λας Βέγκας - Έντονη η παρουσία βαλτικών και ασιατικών χωρών, λόγω Ρωσίας
Οι κίνδυνοι πολέμου στην Ουκρανία και στο Στενό της Ταϊβάν πυροδοτούν μια κούρσα εξοπλισμών
Μεγάλη ήταν η προσέλευση αγοραστών από την Ευρώπη και την Ασία στην στρατιωτική έκθεση στο Λας Βέγκας, με πολλούς αναλυτές να υποδεικνύουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως αιτία για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε.
Οι Venetian Expo και το Caesars Forum στο Λας Βέγκας είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση πυροβόλων όπλων του είδους στον κόσμο.
Η εφημερίδα Washington Times ανέφερε ότι η Πολωνία, η Ρουμανία και οι χώρες της Βαλτικής έστειλαν αγοραστές αμυντικών ειδών στο SHOT Show, όπου περισσότεροι από 2.500 εκθέτες παρουσίασαν νέα όπλα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ρομπότ και άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας για τον πόλεμο.
Η Ταϊβάν, η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες και άλλα ασιατικά κράτη έστειλαν επίσης στρατιωτικούς αγοραστές.
Οι Times ανέφεραν μάλιστα ότι επισκέπτες από την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα ήταν παρόντες μάλιστα και σε κλειστή εκδήλωση.

Αντιπροσωπείες από 40 έθνη

Οι Times ανέφεραν ότι 40 έθνη έστειλαν αντιπροσωπείες για να αγοράσουν πυροβόλα όπλα και εξοπλισμό.
Οι περισσότερες από τις συμφωνίες γίνονται στην εκδήλωση ή σε μια επόμενη συνάντηση.
Υπάρχει ακόμη και μια εκδήλωση πριν από το Shot Show όπου μια επιλεγμένη ομάδα συμμετεχόντων δοκιμάζει τα όπλα σε μια κοντινή έρημο.
Ήμασταν εκεί και παρατηρήσαμε πολλούς στρατιωτικούς αγοραστές από την Ασία, μεταξύ των οποίων και από τη Σιγκαπούρη, να πυροβολούν με πολυβόλα και τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών μεγάλης ισχύος.
Ο Hubert Marciniak, πολωνός αμυντικός αναλυτής, δήλωσε στους Times ότι η ρωσική επιθετικότητα είχε ως αποτέλεσμα η Βαρσοβία να εκσυγχρονίσει τις δυνάμεις της.
"Η Ρωσία είναι ο γείτονάς μας. Αλλά είναι επίσης ένας τρελός γείτονας, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό που κάνουν", δήλωσε ο Marciniak.
Στρατιωτικοί αξιωματούχοι από την Ταϊβάν, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τις Φιλιππίνες περπατούσαν επίσης στους ορόφους της εκδήλωσης.
Πολλοί από αυτούς έκαναν συμφωνίες με αμερικανικές αμυντικές εταιρείες για στρατιωτικά όπλα. Ακολουθούν ορισμένοι από τους εκθέτες που συναντήσαμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης