Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές εκρήξεις κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia - Εκκλήσεις για δημιουργία ζώνης ασφαλείας

Ισχυρές εκρήξεις κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia - Εκκλήσεις για δημιουργία ζώνης ασφαλείας
Οι εκρήξεις αναζωπύρωσαν τις εκκλήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας
Οκτώ ισχυρές εκρήξεις καταγράφηκαν κοντά στον κατεχόμενο από τη Ρωσία ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Zaporizhzhia της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον αρμόδιο παρατηρητή του ΟΗΕ.
Οι εκρήξεις αναζωπύρωσαν τις εκκλήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας γύρω από το εργοστάσιο.
"Χθες, ακούστηκαν οκτώ ισχυρές εκρήξεις γύρω στις 10 το πρωί τοπική ώρα, προκαλώντας δόνηση των παραθύρων των γραφείων του εργοστασίου, και σήμερα ακούστηκαν κι άλλες", ανέφερε ο επικεφαλής του ΙΑΕΑ Rafeal Grossi σε ανακοίνωσή του κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το Sky News.

Τί απαντά η Ρωσία

Ρώσος αξιωματούχος απέρριψε τα σχόλια, λέγοντας ότι υποδηλώνουν ότι η Μόσχα δεν μπορεί να υποστηρίξει την πυρηνική ασφάλεια.
"Μπορώ να το χαρακτηρίσω μόνο ως πρόκληση. Πριν παράσχεις τέτοιες πληροφορίες, πρέπει να τις ελέγξεις και να διαπιστώσεις ότι δεν βασίζονται σε φήμες", δήλωσε ο Renat Karchaa, σύμβουλος του επικεφαλής της Rosenergoatom, της εταιρείας που διαχειρίζεται τα πυρηνικά εργοστάσια της Ρωσίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το εργοστάσιο στις αρχές Μαρτίου, περίπου ένα μήνα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη για επιθέσεις κοντά στις γραμμές του μετώπου, γεγονός που ώθησε τον ΔΟΑΕ να τοποθετήσει εμπειρογνώμονες και στους πέντε πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης