Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος για τα τανκ – Ρωσία: Η Γερμανία έχασε την κυριαρχία της – Βερολίνο: Ρωσική προπαγάνδα

Πόλεμος για τα τανκ – Ρωσία: Η Γερμανία έχασε την κυριαρχία της – Βερολίνο: Ρωσική προπαγάνδα
Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz έβαλε την υπογραφή του στην απόρριψη μιας ανεξάρτητης γερμανικής εξωτερικής πολιτικής λέει η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Διαρκή επιδείνωση παρουσιάζουν οι σχέσεις Γερμανίας – Ρωσίας μετά την ανακοίνωση του Βερολίνου ότι θα στείλει στην Ουκρανία τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard, με Ρώσους διπλωμάτες να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση που πάει σε άλλο επίπεδο τον πόλεμο.
Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova υποστήριξε ότι με την απόφαση προμήθειας της Ουκρανίας με τα γερμανικά τανκ, η Γερμανία έχασε την κυριαρχία της, με το Βερολίνο να κατηγορεί τη Μόσχα για συνεχή προπαγάνδα με αφορμή τοποθέτηση της ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Annalena Baerbock ότι το ΝΑΤΟ πολεμά τη Ρωσία.

Χάσατε την κυριαρχία σας

«Η ημέρα που ελήφθη η απόφαση για την προμήθεια των τανκ Leopard είναι ιστορική.
Ιστορική γιατί τελικά απέδειξε και εδραίωσε αυτό για το οποίο μιλούσαμε εδώ και πολύ καιρό, την απόλυτη απώλεια της κυριαρχίας της Γερμανίας» υποστήριξε η Zakharova.
Όπως είπε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz έβαλε την υπογραφή του στην απόρριψη μιας ανεξάρτητης γερμανικής εξωτερικής πολιτικής.
«Εγκατέλειψε όλα όσα έχτισαν οι προκάτοχοί του δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ποια είναι η στάση σας;

Νωρίτερα η Zakharova είχε προτρέψει τον πρέσβη της Γερμανίας στη Ρωσία να προχωρήσει σήμερα Παρασκευή 27/1 σε διευκρινίσεις για το ποια είναι η θέση του Βερολίνου όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η χώρα της πολεμούσε από κοινού με άλλα έθνη κατά της Ρωσίας, ενώ το υπουργείο της δεν θεωρεί ότι η Γερμανία είναι μέρος στη σύγκρουση.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις δύο αντικρουόμενες θέσεις, ο Γερμανός πρέσβης στη Ρωσία θα πρέπει να τις διευκρινίσει» ανέφερε σε ανάρτηση της στο Telegram η Zakharova.

Βερολίνο: Κάνετε συνέχεια προπαγάνδα

Στις αιτιάσεις αυτές απάντησε το Βερολίνο, με τον εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΕΞ να υποστηρίζει πως η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Annalena Baerbock έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές πως το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται πως η αντιπαράθεση ξέσπασε όταν σε ομιλία της την περασμένη Τρίτη στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, η Baerbock δήλωσε, μιλώντας στα αγγλικά, πως «πολεμάμε ένα πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, όχι εναντίον αλλήλων».
«Η ρωσική προπαγάνδα παίρνει συνεχώς δηλώσεις, προτάσεις, στάσεις, θέσεις της κυβέρνησης, των εταίρων μας, και τις χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.
Πάντως, η ειδική σε θέματα ασφαλείας Claudia Major του Γερμανικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και Ασφαλείας (SWP) ανέφερε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF πως επρόκειτο για ένα «εξαιρετικά ατυχές γλωσσικό ολίσθημα» της Baerbock, το οποίο εκμεταλλεύεται τώρα η ρωσική κρατική προπαγάνδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης