Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιγότερα εμβόλια σε υψηλότερη τιμή από τη Pfizer θα αγοράσει το 2023 η ΕΕ

Λιγότερα εμβόλια σε υψηλότερη τιμή από τη Pfizer θα αγοράσει το 2023 η ΕΕ
Οι συνομιλίες γίνονται εν μέσω παγκόσμιας υπερπροσφοράς εμβολίων COVID-19
Το ενδεχόμενο μείωσης των έως και 500 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου COVID-19 που έχει δεσμευτεί να αγοράσει η ΕΕ φέτος με αντάλλαγμα μια υψηλότερη τιμή, συζητούν οι Βρυξέλλες με τις Pfizer και BioNTech, σύμφωνα με το Reuters.
Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η παράταση της προθεσμίας παράδοσης, ενδεχομένως για το δεύτερο εξάμηνο του 2024, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και δεν είναι σαφές ποιο μπορεί να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Οι συνομιλίες γίνονται εν μέσω παγκόσμιας υπερπροσφοράς εμβολίων COVID-19 και αφορούν τη μεγαλύτερη σύμβαση για εμβόλια από όλες εκείνες που υπέγραψε η ΕΕ όσο μαίνεται η πανδημία.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κλήθηκε να σχολιάσει τις συνομιλίες κάλεσε τους παρασκευαστές εμβολίων να συνεργαστούν με τα κράτη μέλη και την Επιτροπή "για να διασφαλίσουν ότι οι συμφωνίες αντικατοπτρίζουν την μεταβαλλόμενη κατάσταση".

Αυξημένη η τιμή

Όσον αφορά την τιμή, ο εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε: "Είχαμε πάντοτε μια προσέγγιση κλιμακωτής τιμολόγησης για το εμβόλιο COVID-19, με γνώμονα τους συμφωνημένους όγκους και τα κλιμάκια εθνικού εισοδήματος, ώστε να διασφαλίζεται η ισότητα μεταξύ των συμφωνιών με χώρες με παρόμοιο οικονομικό προφίλ".
Ένας εκπρόσωπος της BioNTech πρόσθεσε ότι η εταιρεία τους "συνεχίζει να συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις κυβερνήσεις για την εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων, τηρώντας παράλληλα τις θεμελιώδεις αρχές που συμφωνήθηκαν μεταξύ των μερών κατά τη σύναψη της συμφωνίας".
Αν και το πλεόνασμα των εμβολίων είναι ένα ζήτημα παγκοσμίως, η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα που περισσεύει.
Οι περισσότεροι άνθρωποι στην ΕΕ που επιθυμούσαν ένα εμβόλιο COVID-19 και όσοι ήταν αργότερα επιλέξιμοι για ενισχυτικά εμβόλια, τα έλαβαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης