Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση του προέδρου της Κροατίας σε Γερμανία για Ρωσία: Είστε τρελοί, μακάρι να έχετε καλύτερη τύχη από εκείνη του 1945

Σφοδρή επίθεση του προέδρου της Κροατίας σε Γερμανία για Ρωσία: Είστε τρελοί, μακάρι να έχετε καλύτερη τύχη από εκείνη του 1945
Ο Milanovic έκανε λόγο για καθαρή «τρέλα» και ευχήθηκε στη Γερμανία καλύτερη τύχη από ό,τι στον τελευταίο πόλεμο που είχε με τη Ρωσία πριν από 70 χρόνια
Σφοδρότατη επίθεση στη Γερμανία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κροατίας για τα σχόλια της υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock περί πολέμου με τη Ρωσία.
Η επίθεση αυτή εντυπωσιάζει καθότι Γερμανία και Κροατία είναι δύο χώρες με παραδοσιακά καλές σχέσεις.
Ο Κροάτης πρόεδρος Zoran Milanovic απάντησε στη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών, που δήλωσε κυνικά, πως «κάνουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας».
Ο Milanovic έκανε λόγο για καθαρή «τρέλα» και ευχήθηκε στη Γερμανία καλύτερη τύχη από ό,τι στον τελευταίο πόλεμο που είχε με τη Ρωσία πριν από 70 χρόνια.
Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Annalena Baerbock προέβη στην εμπρηστική δήλωση για πόλεμο κατά της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης την Τρίτη (24/1/2023). Η Κροατία δεν θα μπει στον πόλεμο

«Ναι, πρέπει να κάνουμε περισσότερα και στα τανκς, αλλά το πιο σημαντικό και κρίσιμο μέρος είναι να το κάνουμε μαζί και να μην ακολουθήσουμε το παιχνίδι ευθυνών στην Ευρώπη επειδή κάνουμε πόλεμο ενάντια στη Ρωσία και όχι ο ένας εναντίον του άλλου.», σημείωσε η Baerbock.
Ο Milanovic αντιμετώπισε σκωπτικά το σχόλιο, λέγοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι είδηση για τον ίδιο.
«Τώρα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών λέει ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Δεν το ήξερα αυτό», είπε ο Milanovic.
«Ίσως η Γερμανία να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά τότε, καλή τύχη, ίσως αυτή τη φορά να αποδειχθεί πιο τυχερή από ό,τι πριν από 70 χρόνια».
«Θέλετε να μπούμε στον πόλεμο;» ρώτησε ρητορικά ο Milanovic κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο λιμάνι του Σπλιτ, προσθέτοντας ότι η Κροατία «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βοηθήσει» την Ουκρανία στρατιωτικά. Το ΝΑΤΟ πλημμύρισε την περιοχή με τανκς

Μάλιστα ο Κροάτης πρόεδρος εξέφρασε την έκπληξή του που μια τέτοια επιθετική ρητορική εκτοξεύτηκε από έναν εκπρόσωπο των Γερμανών Πρασίνων.
«Αν βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία, τότε ας δουν τι πρέπει να κάνουν.
Αλλά εμείς δεν θα ζητήσουμε τη γνώμη της Γερμανίας», υποστήριξε ο Milanovic.
«Ας καταλάβουν ποιος είναι ο πραγματικός καγκελάριος εκεί.
Είμαι στην πολιτική για πολύ καιρό και η χώρα μας έχει περάσει πολλά, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιου είδους τρέλα».
Ο Milanovic καταδίκασε τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που πλημμύρισαν την περιοχή με τανκς και άλλα όπλα προκειμένου να παρατείνουν τον πόλεμο.
«Αυτά τα τανκς μπορεί να καούν ή να φτάσουν στην Κριμαία, αλλά η Κροατία δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό», επέμεινε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης