Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morawiecki (πρωθυπουργός Πολωνίας): Ο Putin χτίζει νέα στρατόπεδα στα ανατολικά

Morawiecki (πρωθυπουργός Πολωνίας): Ο Putin χτίζει νέα στρατόπεδα στα ανατολικά
«Την ημέρα της απελευθέρωσης του γερμανικού στρατοπέδου θανάτου του Hilter του Άουσβιτς-Μπίρκεναου, ας θυμηθούμε ότι ο Putin χτίζει νέα στρατόπεδα στα ανατολικά», σημείωσε ο Morawiecki
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ότι «χτίζει νέα στρατόπεδα στα ανατολικά», σε ομιλία του με αφορμή την 78η επέτειο από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς-Μπίρκεναου από τον Κόκκινο Στρατό, ημερομηνία που τιμάται η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
«Την ημέρα της απελευθέρωσης του γερμανικού στρατοπέδου θανάτου του Hilter του Άουσβιτς-Μπίρκεναου, ας θυμηθούμε ότι ο Putin χτίζει νέα στρατόπεδα στα ανατολικά», έγραψε ο Morawiecki στον ιστότοπό του στο Facebook, ζητώντας να υποστηριχθεί η Ουκρανία, ώστε η Ιστορία να μην επαναληφθεί.
Ρώσοι εκπρόσωποι δεν προσκλήθηκαν στις εκδηλώσεις της 78ης επετείου από την απελευθέρωση του Άουσβιτς-Μπίρκεναου από τον Κόκκινο Στρατό, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Μέχρι σήμερα, η Ρωσία συμμετείχε πάντα στις τελετές που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου, με τον Ρώσο εκπρόσωπο να εκφωνεί ομιλία στην κύρια τελετή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης