Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακελειό στην Ιερουσαλήμ: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 3 τραυματίες από επίθεση σε συναγωγή - Βράζει η Μέση Ανατολή

Μακελειό στην Ιερουσαλήμ: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 3 τραυματίες από επίθεση σε συναγωγή - Βράζει η Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ενημερώθηκε άμεσα για την κατάσταση
Σχετικά Άρθρα
Μακελειό σημειώθηκε στην Ιερουσαλήμ την Παρασκευή (27/1/2023), μία εξέλιξη που στέλνει ανησυχητικά μηνύματα για την εν γένει κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 3 τραυματίστηκαν σε επίθεση σε συναγωγή στη συνοικία Neve Yaakov της Ιερουσαλήμ το βράδυ της Παρασκευής.
Μεταξύ των νεκρών επιβεβαιώθηκε ότι είναι και μια 40χρονη γυναίκα.
Ο δράστης κάτοικος του Shuafat άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων που έβγαιναν από τη συναγωγή μετά την προσευχή το βράδυ και στη συνέχεια σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας αφού προσπάθησε να διαφύγει με αυτοκίνητο.
Οι παρευρισκόμενοι στη συναγωγή είπαν πως η αστυνομία άργησε να φτάσει στο σημείο, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας δεν πίστευαν τους καλούντες και νόμιζαν πως ο θόρυβος προήλθε από πυροβολισμούς στον αέρα από τις κοντινές γειτονιές της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

israel_1.jpg
Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ενημερώθηκε άμεσα για την κατάσταση ενώ στο σημείο μετέβη ο αρχηγός της αστυνομίας Kobi Shabtai.
Στη σκηνή του μακελειού έφτασε και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir, γράφει η Jerusalem Post.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Yair Lapid δήλωσε: «Δεν πρέπει να επιτραπεί στην τρομοκρατία να σηκώσει πουθενά το κεφάλι της. Αυτές οι απειλές πρέπει να αντιμετωπιστούν σκληρά».
a_1.JPG


Πανηγυρισμοί στα παλαιστινιακά εδάφη


Ξέφρενοι πανηγυρισμοί ξέσπασαν στα παλαιστινιακά εδάφη μετά το περιστατικό στην Ιερουσαλήμ.
Εκπρόσωπος της Hamas είπε ότι το περιστατικό είναι εκδίκηση για το περιστατικό που συνέβη στην Τζενίν την προηγούμενη μέρα.
Μακελειό στην Ιερουσαλήμ: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 10 τραυματίες από επίθεση σε συναγωγή - Βράζει η Μέση Ανατολή

gun.JPG
Το λουτρό αίματος στην Τζενίν

Υπενθυμίζεται πως στις 26/1/2023, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού που επέβαιναν σε πολιτικό αυτοκίνητο εισέβαλαν στο προσφυγικό στρατόπεδο της Τζενίν στη Δυτική Όχθη, πυροβολώντας οποιονδήποτε κάτοικο προσπάθησε να τους εμποδίσει.
Συνοδεία των ειδικών δυνάμεων ήταν δεκάδες θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού, που απέκλεισαν το σημείο που κατευθύνονταν οι ειδικές δυνάμεις.
Οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 9 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους μία 60χρονη γυναίκα.

c.JPG
d.JPG

Καταδικάζουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την «πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ» με επτά νεκρούς, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Vedant Patel.
Ο Patel ανέφερε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι σε επαφή με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους και δεν αναμένει αλλαγές στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Anthony Blinken την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης