Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Τέλος εποχής – Η νέα πραγματικότητα απαιτεί να μη συνεργαζόμαστε με τη Ρωσία

Scholz:  Τέλος εποχής – Η νέα πραγματικότητα  απαιτεί να μη συνεργαζόμαστε με τη Ρωσία
Ο Scholz ισχυρίζεται ότι «σε λίγους μόνο μήνες», η Γερμανία κατάφερε να μεταμορφώσει το ενεργειακό της σύστημα και «να αποκτήσει ανεξαρτησία από το ρωσικό φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τον άνθρακα
Η Γερμανία μπόρεσε να προσαρμοστεί άμεσα στην έλλειψη συνεργασίας με τη Ρωσία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz σε συνέντευξή τoυ σε μέσα ενημέρωσης της Λατινικής Αμερικής.
«Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 αντιμετωπίσαμε το τέλος της εποχής, αλλά η Γερμανία προσαρμόστηκε γρήγορα σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, μια πραγματικότητα στην οποία δεν συνεργαζόμαστε πλέον με τη Ρωσία», είπε.
Ο Scholz δηλώνει ότι «σε λίγους μόνο μήνες», η Γερμανία κατάφερε να μεταμορφώσει το ενεργειακό της σύστημα και «να αποκτήσει ανεξαρτησία από το ρωσικό φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τον άνθρακα».
«Εργαζόμαστε για να μειώσουμε τη μονομερή εξάρτηση της οικονομίας μας», πρόσθεσε.
Ο Γερμανός καγκελάριος επεσήμανε ότι ενώ επισκέπτεται την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Βραζιλία κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, που σχεδιάζει να θίξει την ενεργειακή συνεργασία με αυτές τις χώρες.
«Θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία με τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το πράσινο υδρογόνο και το υπεύθυνο εμπόριο πρώτων υλών», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης