Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Philips προχωρά σε 6.000 απολύσεις - Στο 8,4% η άνοδος της μετοχής

Η Philips προχωρά σε 6.000 απολύσεις - Στο 8,4% η άνοδος της μετοχής
Η εταιρεία είχε κάνει άλλες 4.000 απολύσεις πέρσι
Σχετικά Άρθρα
Η μετοχή της εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού Royal Philips ενισχύεται κατά 8,4%, μετά τις ανακοινώσεις για βελτιώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και μεγάλες περικοπές κόστους στις οποίες προχώρησε ο όμιλος.
Συγκεκριμένα, λίγες ώρες νωρίτερα, ο ολλανδικός όμιλος Philips είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε 6.000 απολύσεις διώχνοντας το 8% του εργατικού δυναμικού της ως το 2025 για να αντισταθμίσει τον πληθρισμό και το κόστος που συνδέεται με την ανάκληση εκατομμυρίων ελαττωματικών αναπνευστήρων για την άπνοια κατά τον ύπνο, η οποία επιβαρύνει εδώ και μήνες την επιχείρηση.
Αυτή η νέα μείωση του εργατικού δυναμικού προστίθεται στην κατάργηση άλλων 4.000 θέσεων εργασίας που είχε γίνει πέρσι και είναι «δύσκολη, αλλά απαραίτητη,προκειμένου να αντιμετωπίσοπυμε την αύξηση του κόστους στην ειταρεία και να γίνουμε πιο ευέλικτοι}, δήλωσε μιλώντας στο Bloomberg o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Philips Roy Jacobs.
Μετά την έναρξη της ανάκλησης των ελαττωματικών αναπνευστήρων, η μετοχή της Philips είχε κατρακυλήσει με πτώση σχεδόν 70%.
Η Philips με έδρα το Άμστερνταμ ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για το τέταρτο τρίμηνο ύψους 651 εκατομμυρίων ευρώ (707,18 εκατομμύρια δολάρια), από 647 εκατομμύρια ευρώ έναν χρόνο πριν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης