Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Δεν θα στείλουμε F-16 στην Ουκρανία – Στο Παρίσι οι Ουκρανοί για μαχητικά

Biden: Δεν θα στείλουμε F-16 στην Ουκρανία – Στο Παρίσι οι Ουκρανοί για μαχητικά
Θα πρέπει να αποφύγουμε περαιτέρω κλιμάκωση και να έχουμε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα πλήξουν ρωσικό έδαφος είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Mε κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden το αίτημα των Ουκρανών για την αποστολή μαχητικών F-16, τη στιγμή που ουκρανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας, Oleksiy Reznikov θα επισκεφθεί σήμερα Τρίτη 31/1 το Παρίσι με κύριο αντικείμενο την παροχή μαχητικών στο Κίεβο.
Πάντως σε δηλώσεις του ο Biden ήταν σαφής πως δεν πρόκειται να δοθούν F-16 στην Ουκρανία, η οποία – και μετά τις αποφάσεις για την αποστολή βαριών, σύγχρονων αρμάτων μάχης – επιδιώκει να διασφαλίσει και μαχητικά αεροσκάφη έτσι ώστε να είναι έτοιμη να αποκρούσει μια νέα επίθεση της Ρωσίας, την οποία εκτιμούν ότι θα έρθει την άνοιξη.

Το επόμενο μεγάλο βήμα

Μετά τη διασφάλιση των δυτικών τανκ, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov είχε αναφέρει πως «το επόμενο μεγάλο εμπόδιο είναι τα μαχητικά αεροσκάφη».
Ο Reznikov, επικεφαλής αντιπροσωπείας που θα μεταβεί σήμερα στο Παρίσι, θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο Emmanuel Macron όσο και με τον Γάλλο ομόλογό του, Sebastien Lecornu για το ίδιο θέμα.

Τι λέει ο Macron

Αναφερόμενος στο αίτημα της Ουκρανίας και πριν γίνει γνωστή η κατηγορηματική άρνηση του Biden, ο πρόεδρος Macron είχε εκτιμήσει πως η αποστολή μαχητικών στο Κίεβο είναι μια απόφαση που πρέπει να σταθμίσει πολλούς παράγοντες.
Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει πως θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης καθώς και τα αεροσκάφη αυτά να μην πλήξουν ρωσικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης