Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελειώνει το... πάρτι για την Pfizer - Προβλέπει μειωμένες πωλήσεις εμβολίων και φαρμάκων για covid το 2023

Τελειώνει το... πάρτι για την Pfizer - Προβλέπει μειωμένες πωλήσεις εμβολίων και φαρμάκων για covid το 2023
H Pfizer προβλέπει μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση των πωλήσεων του εμβολίου και των χαπιών COVID-19 το 2023
Σχετικά Άρθρα
Μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση των πωλήσεων του εμβολίου και των χαπιών COVID-19 το 2023, προβλέπει η Pfizer, εντείνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για τη ζήτηση των προϊόντων καθώς οι κυβερνήσεις μειώνουν τις παραγγελίες, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 3,1% προσυνεδριακά, στα 42,22 δολάρια.
Η εκτίμηση της Pfizer δημιουργεί κάποια αβεβαιότητα σχετικά με τις μελλοντικές πωλήσεις των μεγαλύτερων σε πωλήσεις προϊόντων της Pfizer φέτος, τα οποία αναμένεται να δεχθούν πιέσεις καθώς μειώνονται οι κυβερνητικές δαπάνες για τα εμβόλια και τις θεραπείες COVID.

Πωλήσεις 13,5 δισ. δολ. το 2023

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι αναμένει πωλήσεις 13,5 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο για το 2023, κάτω από τις εκτιμήσεις της Refinitiv για 14,39 δισ. δολάρια, και προέβλεψε πωλήσεις 8 δισ. δολαρίων από το αντιιικό χάπι Paxlovid, κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών για 10,33 δισ. δολάρια.
Αυτό συγκρίνεται με πωλήσεις 37,81 δισ. δολαρίων για το εμβόλιο και 18,93 δισ. δολαρίων για το Paxlovid το 2022.
Η φαρμακοβιομηχανία ήλπιζε να προσφέρει το εμβόλιό της μέσω της ιδιωτικής αγοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες περιοχές, καθώς οι υποστηριζόμενες από την κυβέρνηση εκστρατείες εμβολιασμού για τα αρχικά εμβόλια πλησιάζουν στο τέλος τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης