Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμη να στείλει F-16 στην Ουκρανία η Πολωνία, δεν το αποκλείει η ΕΕ

Έτοιμη να στείλει F-16 στην Ουκρανία η Πολωνία, δεν το αποκλείει η ΕΕ
Η Πολωνία είναι διατεθειμένη να στείλει F-16 εάν υπάρξει συναίνεση στο ΝΑΤΟ είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμη να στείλει F-16 στην Ουκρανία εάν υπάρξει συναίνεση στο ΝΑΤΟ δηλώνει η Πολωνία ενώ το σενάριο αυτό δεν αποκλείει ούτε η ΕΕ.
«Αν λαμβανόταν απόφαση του συνόλου των κρατών μελών του NATO, θα αντιμετώπιζα ευνοϊκά την αποστολή αυτών των καταδιωκτικών» αναφέρει μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mattheus Morawiecki, ο οποίος υποστηρίζει πως το τι θα πράξει η Βαρσοβία θα εξαρτηθεί από αυτό «που θα αποφασίσουν μαζί οι χώρες μέλη του NATO».
Ωστόσο, επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει «συλλογικός στοχασμός» της ατλαντικής συμμαχίας για τη λήψη απόφασης.
Μέχρι στιγμής ΗΠΑ και Γερμανία έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό, παρά τις πιέσεις του Κιέβου.

Το εξετάζουμε λέει η ΕΕ

Πάντως, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell δήλωσε πως δεν θα τον εξέπληττε το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ και η Γερμανία να καταλήξουν να αντιστρέψουν τη θέση τους όσον αφορά την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Η παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης στο Κίεβο προκαλούσε επίσης αρχικά διαμάχες
Όμως κλείστηκε συμφωνία και αυτή η «κόκκινη γραμμή» ξεπεράστηκε.
Όλες οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία συνοδεύονται από προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης της σύρραξης» υποστήριξε ο Borrell, ο οποίος απέφυγε να τοποθετηθεί για το ζήτημα ερωτηθείς αν τάσσεται υπέρ της αποστολής μαχητικών.
«Η δική μου δουλειά είναι να προσπαθώ να επιτευχθεί συναίνεση, κι ένας από τους καλύτερους τρόπους για αυτό είναι να μην παίρνεις θέσεις που θα μπορούσαν να τη θέσουν σε κίνδυνο» επισημαίνει ο Borrell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης