Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτό είναι το ιστορικό λάθος της Δύσης στην Ουκρανία - Η ιστορική μνήμη στη Ρωσία είναι ισχυρή και η προσβολή της δεν συγχωρείται

Αυτό είναι το ιστορικό λάθος της Δύσης στην Ουκρανία -  Η ιστορική μνήμη στη Ρωσία είναι ισχυρή και η προσβολή της δεν συγχωρείται
Η Ρωσία έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ – Η ιστορική μνήμη είναι ισχυρή και η αποστολή γερμανικών αρμάτων είναι ιστορικό λάθος
Σχετικά Άρθρα
Η Μόσχα βλέπει τον ανταγωνισμό στον εφοδιασμό των αρμάτων μάχης μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ ως κλιμάκωση των εχθροπραξιών.
Στις 2 Φεβρουαρίου 2023, μιλώντας στο Volgograd σε μια εκδήλωση προς τιμήν της 80ης επετείου από τη Μάχη του Στάλινγκραντ, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είπε ότι τα γερμανικά τανκς απειλούν ξανά τη Ρωσία.
«Απίστευτο, αλλά αληθινό: Γερμανικά τανκς Leopard με σταυρούς πάνω τους μας απειλούν ξανά.
Και πάλι, θα πολεμήσουν εναντίον μας στη γη της Ουκρανίας μέσω των χεριών των απογόνων του Hitler - μέσω των χεριών υποστηρικτών του Bandera (σ.σ. Ουκρανός συνεργάτης των Ναζί)» είπε ο Putin.
«Η Μόσχα δεν στέλνει τανκς στα σύνορα εκείνων των κρατών που παρασύρουν τις ευρωπαϊκές χώρες στον νέο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Ωστόσο, η Μόσχα ξέρει πώς να απαντήσει.
Ο σύγχρονος πόλεμος με τη Ρωσία θα είναι εντελώς διαφορετικός για αυτούς», είπε ο Putin.

Προσβολή της ιστορικής μνήμης - Μέγα λάθος

Τα γερμανικά τανκς με σταυρούς πάνω τους ενοχλούν και διαταράσσουν την ιστορική μνήμη τόσο των Ρώσων στρατιωτών όσο και των πολιτών, εκτιμά η καθηγήτρια Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, Lyuba Lulko.
Για τον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί παραδόσεις βαρέων αρμάτων μάχης Leopard και Abrams για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε ποσότητα έως και 100-150 οχημάτων μάχης.
Όταν ανακοίνωσε την προμήθεια 31 αρμάτων μάχης Abrams, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ισχυρίστηκε πως οι Ουκρανοί προετοιμάζονταν για μια αντεπίθεση.
Ο Λευκός Οίκος ήλπιζε ότι η μεταφορά όπλων θα βοηθήσει την Ουκρανία να ανακαταλάβει τα χαμένα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.
Δυτικοί δημοσιογράφοι άρχισαν ήδη να μιλούν για μια ευκαιρία για χτυπήματα σε ρωσικούς στόχους με τη βοήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
Το επόμενο βήμα ορίστηκε επίσης — το κλείσιμο του ουρανού πάνω από τη Δυτική Ουκρανία.
Μέχρι πρότινος απέκλειαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά έτσι αντιμετώπιζαν και το ενδεχόμενο προμήθειας τανκς.

Τα τανκς δεν θα φτάσουν ποτέ στους Ουκρανούς


Όπως επινοήθηκε από το Πεντάγωνο, τα τανκς θα βοηθήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να επιτεθούν στις πόλεις Μελιτόπολη και Berdyansk, Kherson και Zaporizhia με σκοπό να φτάσουν στην Κριμαία.
Είναι προφανές ότι η επίθεση πρέπει να ματαιωθεί, διαφορετικά θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες.
Τα τανκς του ΝΑΤΟ δεν θα φτάσουν καν στις ουκρανικές μονάδες.
Η Ρωσία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην αφήσει τανκς του ΝΑΤΟ να παραδοθούν στα ουκρανικά στρατεύματα.
Η ρωσική διοίκηση της ειδικής επιχείρησης κατανοεί αυτή την ανάγκη.

Οι πρόσθετες ρωσικές επιχειρήσεις

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν οργανώσει πρόσθετες επιχειρήσεις στα μέτωπα στην περιοχή Zaporizhia και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, προς την κατεύθυνση του Ugledar.
Αναφέρθηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη και πήραν τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου που οδηγεί από το Pokrovsky στο Ugledar.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Biden για την ετοιμότητα της Ουάσιγκτον να προμηθεύσει άρματα μάχης Abrams, οι Ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με drones προς την κατεύθυνση του Κιέβου, του Dnepropetrovsk (σε βιομηχανική επιχείρηση), καθώς και στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιοχής Kherson, στο Mykolaiv και σε Περιφέρειες της Οδησσού.
Στη συνέχεια, στις 26 Ιανουαρίου, περίπου έξι Tu-95 απογειώθηκαν από την περιοχή του Μούρμανσκ και εκτόξευσαν πυραύλους σε στόχους στην Ουκρανία.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην Οδησσό (πιθανώς, σε υποσταθμό στο Ουσάτοβο), στη Vinnytsia και στην περιοχή, στην περιοχή του Κιέβου (πιθανόν στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στο θερμοηλεκτρικό σταθμό Darnitskaya ή σε ένα εργοστάσιο επισκευής αυτοκινήτων).

Τώρα στόχος είναι τα δυτικά τανκς – Διευρύνονται τα σύνορα της ειδικής επιχείρησης

Η καταστροφή του ενεργειακού συστήματος και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν είναι αρκετή για τη Ρωσία.
Ο πρωταρχικός στόχος είναι να αποτραπεί η άφιξη των αρμάτων του ΝΑΤΟ στις ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες.
Πρέπει να καταστραφούν στα συνοριακά σημεία ελέγχου καθώς περνούν τα ουκρανικά σύνορα.
Επόμενος στόχος της ειδικής επιχείρησης είναι η Οδησσός
Όσο περισσότερη βοήθεια λαμβάνει η Ουκρανία από τη Δύση, τόσο διευρύνονται τα σύνορα της ειδικής επιχείρησης.
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι «το καθεστώς του Κιέβου σύντομα δεν θα έχει διέξοδο στη θάλασσα».
Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα πάρουν τον έλεγχο της πόλης της Οδησσού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την εισβολή στη Ρωσία, η Ναζιστική Γερμανία χρησιμοποίησε τα τανκς Tiger που έφεραν τα σύμβολα της Βέρμαχτ — τους σταυρούς Balkenkreuz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης