Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Lavrov σε HΠΑ: Είναι η αυτοκρατορία του ψεύδους, αυτοανακηρύχθηκαν ηγεμόνες αλλά αυτό…τελειώνει

Σφοδρή επίθεση Lavrov σε HΠΑ: Είναι η αυτοκρατορία του ψεύδους, αυτοανακηρύχθηκαν ηγεμόνες αλλά αυτό…τελειώνει
Ο Lavroν υπογράμμισε πως η Ρωσία και άλλα κράτη, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται, μειώνουν σταθερά την εξάρτησή τους από το δολάριο
Σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov μιλώντας σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος «Ενωμένη Ρωσία».
Οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ έχουν υπονομεύσει πλήρως τη φήμη τους ως αξιόπιστων διεθνών εταίρων που είναι ικανοί να καταλήξουν σε συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Οι χώρες πείθονται όλο και περισσότερο ότι κανείς δεν έχει ανοσία στη ληστεία της Δύσης, τόνισε ο Lavrov.
«Όσον αφορά στη Δύση, ο πρόεδρος Vladimir Putin εύστοχα την αποκάλεσε αυτοκρατορία του ψέματος την Δύση και αυτό επιβεβαιώνεται από τις επαφές μας, δεν γίνεται αντιληπτή παγκοσμίως ως ο φάρος της δημοκρατίας εδώ και καιρό», σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Ο Lavroν υπογράμμισε πως η Ρωσία και άλλα κράτη, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται, μειώνουν σταθερά την εξάρτησή τους από το δολάριο.
«Δουλεύουμε μαζί για τη μεταφορά διεθνών διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα και τη δημιουργία εναλλακτικών συστημάτων πληρωμών και logistics, ώστε να μην εξαρτόμαστε από τις ιδιοτροπίες και τις επιταγές της χώρας που έχει αυτοανακηρυχθεί ηγεμόνας.
Γενικά εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας δικαιότερης παγκόσμιας νομισματικής, χρηματοπιστωτικής, εμπορικής και οικονομικής αρχιτεκτονικής, η οποία συμβάλλει αντικειμενικά στην καταπολέμηση των νέων μορφών της νεοαποικιοκρατίας», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης