Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Ετοιμαστείτε για οικονομική κατάρρευση - Γιατί ανεβαίνει το Bitcoin και... επιτέλους, καταρρίψτε το κινέζικο μπαλόνι

Kiyosaki: Ετοιμαστείτε για οικονομική κατάρρευση - Γιατί ανεβαίνει το Bitcoin και... επιτέλους, καταρρίψτε το κινέζικο μπαλόνι
Ο Kiyosaki προειδοποίησε για σκληρή προσγείωση, δηλώνοντας ότι η παγκόσμια ύφεση είναι ήδη εδώ
Σχετικά Άρθρα
Δραματική προειδοποίηση για σκληρή προσγείωση σε ό,τι αφορά την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα απηύθυνε ο γκουρού του personal finance και συγγραφέας best seller βιβλίων Robert Kiyosaki…
Παράλληλα εξήγησε γιατί αυξάνεται η τιμή του Bitcoin ενώ ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές… να καταρρίψουν άμεσα το μετεωρολογικό μπαλόνι των Κινέζων που «απειλεί τις ΗΠΑ».
Ειδικότερα, ο Kiyosaki έκανε λόγο για σκληρή προσγείωση, δηλώνοντας ότι η παγκόσμια ύφεση είναι ήδη εδώ, μετά από μήνες που είχε σημάνει συναγερμό σχετικά με την επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σκληρή προσγείωση θα προκύψει από παράγοντες όπως η αύξηση των χρεοκοπίων, η ανεργία και τα ποσοστά αστέγων.
Ωστόσο, ο Kiyosaki δεν τα βλέπει όλα μαύρα…
Αναγνωρίζει επίσης «χρυσές» επενδύσεις, δηλώνοντας ότι οι ευκαιρίες υπάρχουν παντού με τη μορφή διαφόρων περιουσιακών στοιχείων.
Μάλιστα, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης προτείνει, όπως συνηθίζει, τοποθετήσεις  σε χρυσό, ασήμι και Bitcoin (BTC).
«Δυστυχώς, βρισκόμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας ύφεσης.
Περιμένω δύσκολη προσγείωση για τον κόσμο.
Τα άσχημα νέα, η χρεοκοπία, η ανεργία, οι άστεγοι εκτινάσσονται στα ύψη.
Καλά νέα, παζάρια παντού, χρυσός, ασήμι, Bitcoin ανεκτίμητο», έγραψε στο Twitter.
Τους τελευταίους μήνες, ο Kiyosaki είχε υποστηρίξει ότι ο πληθωρισμός και τα υψηλά επιτόκια θα μπορούσαν να προκαλέσουν παγκόσμια ύφεση.
Στοχοποίησε τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve για την οικονομική κατάσταση και προέτρεψε τους επενδυτές να προετοιμαστούν για τις επιπτώσεις της.
Γιατί άνοδος στα κρυπτονομίσματα

Σε ό,τι αφορά τα κρυπτονομίσματα, ο συγγραφέας αποδίδει την πρόσφατη άνοδό τους (το bitcoin ξεπέρασει τις 24.000 δολ.) στην επιδείνωση της οικονομικής υγείας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
«Ο αντίκτυπος στην οικονομική υγεία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει επηρεάσει τους φτωχούς, ενώ η μεσαία τάξη γίνεται φτωχότερη, και αυτός είναι ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγεί τη ζήτηση προς εναλλακτικά επενδυτικά προϊόντα όπως το Bitcoin» έγραψε σε tweet του…
Ως εκ τούτου, ζήτησε επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία όπως το ασήμι που είναι σχετικά φθηνότερα αυτή τη στιγμή, ενώ οι υποψήφιοι επενδυτές είναι πιθανό να γίνουν πλουσιότεροι.
«Γιατί ανεβαίνουν ο χρυσός, το ασήμι, το Bitcoin;
Α: Επειδή οι φτωχοί και η μεσαία τάξη των ΗΠΑ γίνονται φτωχότεροι και βυθίζονται στο επισφαλές χρέος.
Παρακαλώ, μην γίνεστε φτωχότεροι.
Αγοράστε τουλάχιστον ένα ασημένιο νόμισμα.
Μόνο 30 δολάρια δώστε και αρχίστε να γίνεστε πλουσιότεροι», είπε.
Εν μέσω του αυξανόμενου πληθωρισμού και επιτοκιακών αυξήσεων, ο Kiyosaki είναι στην πρώτη γραμμή υποστήριξης των επενδυτών που επιλέγουν το Bitcoin και τον χρυσό.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία προσφέρουν αποτελούν μαξιλάρι για την περίπτωση που θα ξεσπάσει οικονομικό κραχ.
Είναι ενδιαφέρον επίσης το ότι ο Kiyosaki πιστεύει ότι το Bitcoin θα είναι το μόνο κρυπτονόμισμα που θα γίνει αποδεκτός από τις ρυθμιστικές αρχές.
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το Bitcoin.
Γιατί; Επειδή το Bitcoin ταξινομείται ως εμπόρευμα, όπως ο χρυσός, το ασήμι και το πετρέλαιο.
Τα περισσότερα token ταξινομούνται ως χρηματοπιστωτικές αξίες και οι κανονισμοί της SEC θα συντρίψουν τα περισσότερα από αυτά.
Αγοράζω περισσότερα BTC», είπε.
Εν τω μεταξύ, το Bitcoin έχει σημειώσει ράλι σχεδόν κατά 40% το 2023, ενώ προσπαθεί να βγει από την bear market του 2022.
«Καταρρίψτε το μπαλόνι»

Τέλος, ο Kiyosaki πήρε θέση και στα γεωπολιτικά: «Η Κίνα πετά κατασκοπευτικό μπαλόνι πάνω από τις ΗΠΑ και εμείς δεν το καταρρίπτουμε.
Η Κίνα αγοράζει χιλιάδες στρέμματα γεωργικής γης δίπλα στις αεροπορικές μας βάσεις.
Η Κίνα στέλνει χιλιάδες μαθητές στα σχολεία μας.
Η Κίνα χρησιμοποιεί το Tik Toc για υπνωτισμό και συλλογή δεδομένων.
Γιατί; Δεν είναι καιρός να αντεπιτεθούμε;»…
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης