Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλητικός «χρησμός» Biden για το κινεζικό μπαλόνι: Οι ΗΠΑ θα…το φροντίσουν

Απειλητικός «χρησμός» Biden για το κινεζικό μπαλόνι: Οι ΗΠΑ θα…το φροντίσουν
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε περαιτέρω τι εννοεί με τη δήλωσή του αυτή
Με μία …απειλητική φράση τοποθετήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden στο θέμα του κινεζικού μετεωρολογικού αερόστατου, που πετά στον εναέριο των ΗΠΑ και το οποίο έχει προκαλέσει πραγματικό παροξυσμό στη χώρα.
« Οι ΗΠΑ θα το φροντίσουν» είπε ο Biden απαντώντας σε δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Hancock, στη Νέα Υόρκη, όταν του ζητήθηκε σχόλιο για την κατάσταση.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε περαιτέρω τι εννοεί με τη δήλωσή του αυτή.
Τις τελευταίες ώρες είναι πολλοί οι πολιτικοί και άλλοι παράγοντες στις ΗΠΑ, που ζητούν την κατάρριψή του.
Ο υπουργός Εξωτερικών Blinken λόγω αυτού του περιστατικού ανέβαλε ένα ταξίδι στην Κίνα που θα σηματοδοτούσε την επίσκεψη των ΗΠΑ στην Κίνα.
Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών χαρακτήρισε την κίνηση με το αερόστατο «ανεύθυνη» και «σαφή παραβίαση της κυριαρχίας των ΗΠΑ και του διεθνούς δικαίου».
«Η απόφαση της Κίνας να προβεί σε αυτή τη δράση την παραμονή της προγραμματισμένης επίσκεψής μου είναι επιζήμια για τις ουσιαστικές συζητήσεις που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε», ανέφερε ο Blinken.
Το Υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε την ακριβή θέση του μπαλονιού, το μέγεθός του και άλλες λεπτομέρειες, εκτός από το ότι το αερόστατο είναι ευέλικτο, έχει αλλάξει πορεία σε κάποιο σημείο και ότι αυτή τη στιγμή πετάει στα 60.000 πόδια ανατολικά στις ΗΠΑ…
Το κινεζικό αερόστατο πάντως φαίνεται να έχει το μέγεθος όσο μια έκταση 3 λεωφορείων μαζί…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης