Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ατύχημα κατέστρεψε υποσταθμό υψηλής τάσης στην περιοχή της Οδησσού - Χωρίς ρεύμα και θέρμανση η πόλη

Ουκρανία:  Ατύχημα κατέστρεψε υποσταθμό υψηλής τάσης στην περιοχή της Οδησσού - Χωρίς ρεύμα  και θέρμανση η πόλη
Η κατάσταση είναι δύσκολη, η κλίμακα του ατυχήματος είναι σημαντική, δήλωσε ο πρωθυπουργός Denys Shmyhal
Ένα σοβαρό ατύχημα σε έναν υποσταθμό υψηλής τάσης στην περιοχή της Οδησσού στην Ουκρανία προκάλεσε έκτακτες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιφερειακή πρωτεύουσα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Denys Shmyhal, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη, η κλίμακα του ατυχήματος είναι σημαντική.
Είναι αδύνατη η ταχεία αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, με έμφαση σε σημαντικές υποδομές», έγραψε ο Shmyhal στο Twitter.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρωθυπουργό, ο ίδιος υποσταθμός έχει προηγούμενα υποστεί ζημιές πολλές φορές, από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.
Ο Shmyhal δήλωσε ότι οι αρχές εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι η παροχή ρεύματος σε πολυκατοικίες και ζωτικής σημασίας υποδομές θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε τα σπίτια να μπορούν να θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια.
Το Σάββατο 4/2 η θερμοκρασία στην Οδησσό, η οποία είναι το κύριο νότιο λιμάνι της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα και έχει πληθυσμό 1 εκατομμυρίου κατοίκων, ήταν στους δύο βαθμούς Κελσίου (35,6°F) και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πιθανό να πέσει κάτω από το μηδέν την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης