Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στην Κίνα για την κατάρριψη του μετεωρολογικού μπαλονιού: Θα δώσουμε την απαιτούμενη απάντηση

Οργή στην Κίνα για την κατάρριψη του μετεωρολογικού μπαλονιού: Θα δώσουμε την απαιτούμενη απάντηση
Η κινεζική πλευρά εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία και τη διαμαρτυρία της για τη δύναμη που χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ για να επιτεθεί σε μη επανδρωμένο αερόπλοιο
Σχετικά Άρθρα
Οργή επικρατεί στην Κίνα για την κατάρριψη ενός πολιτικού στόχου, ενός μετεωρολογικού μπαλονιού από τις ΗΠΑ σε ένα χολιγουντιανό show για εσωτερική κατανάλωση.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τις ενέργειες των ΗΠΑ που οδήγησαν στην κατάρριψη του μετεωρολογικού μπαλονιού.
«Η κινεζική πλευρά εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία και τη διαμαρτυρία της για τη δύναμη που χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ για να επιτεθεί σε μη επανδρωμένο αερόπλοιο.
Η Κίνα έχει επανειλημμένα ειδοποιήσει την αμερικανική πλευρά ότι το αερόπλοιο προοριζόταν για πολιτική χρήση και εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ λόγω ανωτέρας βίας, ήταν μια απολύτως απρόβλεπτη κατάσταση», ανέφερε το υπουργείο.
«Η Κίνα διατηρεί το δικαίωμα στην απαιτούμενη απάντηση και θα προστατεύσει αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της», πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε το Σάββατο (4/2/2023) το κινεζικό αερόπλοιο πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό στα ανοιχτά της Καρολίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης