Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oι Ουκρανοί ετοιμάζουν προβοκάτσια στο Kramatorsk: Παγιδεύουν νοσοκομεία με εκρηκτικά και στήνουν «εγκλήματα πολέμου»

Oι Ουκρανοί ετοιμάζουν προβοκάτσια στο Kramatorsk: Παγιδεύουν νοσοκομεία με εκρηκτικά και στήνουν «εγκλήματα πολέμου»
Οι προσκλήσεις Δυτικών δημοσιογράφων προκειμένου να καλύψουν το... γεγονός και τα οπλα που ζητούν από τη Δύση
Σχετικά Άρθρα
Οι αρχές του Κιέβου προετοιμάζουν μια μεγάλη προβοκάτσια και σκοπεύουν να ανατινάξουν κτίρια στο Kramatorsk για να ενοχοποιήσουν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, ανέφερε το Διατμηματικό Αρχηγείο Συντονισμού της Ρωσίας για την Ανθρωπιστική Δράση στην Ουκρανία σε ανακοίνωσή του την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 .
Όπως διευκρινίζεται, γίνεται λόγος για δολιοφθορά σε εγκαταστάσεις νομοκομείων, καθώς και για παγίδευση με εκρηκτικά άλλων σημείων παροχής ιατρικών υπηρεσιών ακόμη και ογκολογικών ιατρείων.
Στόχος του Κιέβου είναι να κατηγορήσει τη Μόσχα για τη διάπραξη «εγκλημάτων πολέμου».

Το σχέδιο του Κιέβου

«Για αυτό, το καθεστώς του Κιέβου σχεδίασε στην πόλη Kramatorsk μια ελεγχόμενη παγίδευση με εκρηκτικά των κτιρίων των τοπικών παθολογικών και ογκολογικών ιατρείων (στην οδό Aleksey Tikhoy St., 31), καθώς και του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης (Aleksey Tikhoy St., 17) προκειμένου να κατηγορηθεί η Ρωσία για «εσκεμμένη επίθεση» σε μη στρατιωτικούς στόχους», ανέφερε το αρχηγείο.
Σημείωσαν ότι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας προσκαλέσουν δυτικούς δημοσιογράφους στην πόλη προκειμένου να ...καλύψουν ειδησεογραφικά τα υποτιθέμενα «εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας.
Παράλληλα, το προσωπικό των ιατρικών ιδρυμάτων έχει ήδη εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις και παρέχει εξ αποστάσεως υπηρεσίες μέχρι νεωτέρας.
Υπουργείο Άμυνας: Το Κίεβο σχεδιάζει πρόκληση με την έκρηξη νοσοκομείων στο Kramatorsk για να κατηγορήσει τη Ρωσία
Στόχος η προμήθεια περισσότερων όπλων από τη Δύση

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η σχεδιαζόμενη πρόκληση έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την προμήθεια δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας στο Κίεβο στο πλαίσιο των στρατιωτικών αποτυχιών του ουκρανικού στρατού.
Αυτή την εβδομάδα , οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο.
Περιλαμβάνει αεράμυνα, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για HIMARS και βλήματα GLSDB μεγάλου βεληνεκούς.

Ο οπλισμός


Το Πεντάγωνο διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των ουκρανικών αρχών τη δυνατότητα χρήσης αυτών των όπλων για χτυπήματα στην Κριμαία.
Το GLSDB - Land-Launched Small Diameter Bomb - είναι το προϊόν ενός κοινού project μεταξύ της Boeing και της Saab, η οποία πρόσθεσε έναν κινητήρα πυραύλων στο βλήμα και το προσάρμοσε ώστε να εκτοξεύεται χρησιμοποιώντας συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων πυραύλων HIMARS.
Σύμφωνα με τη Saab το βεληνεκές αυτού του είδους των πυραύλων με καθοδήγηση ακριβείας ξεπερνά τα 150 χιλιόμετρα.

Και στο βάθος η επίθεση στην Κριμαία

Οι Ουκρανοί επιθυμούν τόσο διαπρύσια την απόκτηση των βλημάτων GLSDB μεγάλου βεληνεκούς διότι αυτά μπορούν να πλήξουν το έδαφος της ρωσικής Κριμαίας, ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.
Επίσης, ο αμερικανικός στρατός απάντησε επίσημα στο ερώτημα «αν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα χρησιμοποιήσουν το GLSDB εναντίον της Κριμαίας».
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι οι πύραυλοι θα βοηθήσουν το Κίεβο «να ανακτήσει τα εδάφη του».
«Η Ουκρανία μπορεί να απελευθερώσει την Κριμαία χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε εργαλεία», ονειρεύτηκε αμέσως ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανικού Πολιτικού Επιμελητηρίου .

Ποιες περιοχές της Ρωσίας απειλούνται από επιθέσεις GLSDB;

Με τη σειρά του, το Reuters δημοσίευσε έναν χάρτη της πιθανής περιοχής καταστροφής των εδαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας από βλήματα GLSDB, δείχνοντας ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούν πράγματι να χτυπήσουν στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας μαζί τους.
Ειδικότερα, όταν εκτοξεύεται, ακόμη και σε απόσταση από το μέτωπο ένα πύραυλος GLSDB μπορεί να φτάσει στα εξής ρωσικά εδάφη:
Μαριούπολη,
Berdyansk ,
Luhansk,
βόρεια της Κριμαίας.

Τι είναι το GLSDB και γιατί είναι επικίνδυνο;

Πρόκειται για ένα «υβριδικό» όπλο αποτελούμενο από μια βόμβα μικρής διαμέτρου GBU-39 και έναν κινητήρα M26, ενταγμένο  στο σύστημα εκτόξευσης HIMARS.
Με απλά λόγια, μια βόμβα 90 κιλών οποία στον «πύραυλο από το MLRS επιταχύνει, φτάνει σε ύψος περίπου δέκα χιλιομέτρων, μετά το οποίο η βόμβα χ πέφτει στον στόχο
Η πορεία του ελέγχεται με GPS (ακρίβεια περίπου πέντε μέτρα) η με UAV- αναγνωριστικό αεροσκάφος κ.λπ. (με ακρίβεια ενός μέτρου).
U.S. Officials Concerned Not Being Able to Send GLSDB 150-km Bombs in Time,  So They Don't Send Them At All | Defense Express

Το GLSDB θα πετάξει στην Κριμαία;  Οι ειδικοί απαριθμούν τρόπους προστασίας της χερσονήσου
Γιατί συνιστούν πραγματική απειλή

«Ας αντιμετωπίσουμε την απειλή για την Κριμαία.
Υπάρχει μία, το βλημα  GLSDB μπορεί να φτάσει στο βόρειο τμήμα της, κοντά στα πρώην σύνορα με την Ουκρανία, όπου υπάρχει ήδη ειδικό καθεστώς και έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις αεράμυνας.
Τώρα το GLSDB δεν απειλεί από το νότιο τμήμα της Κριμαίας, η γέφυρα, η πρωτεύουσα της χερσονήσου», είπε ο Georgy Riper, ειδικός διεθνών υπηρεσιών πληροφοριών .
«Αθόρυβα, μικρά και ψυχρά»
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ειδικό, το κύριο πρόβλημα προστασίας από τέτοιου είδους βλήματα είναι ότι είναι «αθόρυβα, μικρά και ψυχρά».
Με απλά λόγια, είναι πολύ πιο εύκολο για την αεράμυνα να καταρρίψει έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, τα εχθρικά drones, τα αεροσκάφη παρά ένα GLSDB .
«Στην περίπτωση του MLRS, τα συστήματα αεράμυνας ανιχνεύουν μόνο την προσέγγιση ενός σμήνους οβίδων (στην περίπτωσή μας, βόμβες που πέφτουν) και θα πρέπει να στοχεύσουν στο τελευταίο μέρος της τροχιάς», πιστεύει ο ειδικός.
Χάρτης του Reuters που δείχνει την περιοχή πρόσκρουσης πυραύλων GLSDB
Τα ρωσικά αντίμετρα

Τι μπορεί να προστατεύσει την Κριμαία από το GLSDB;
Σύμφωνα με τα ρωσικά αντίμετρα Υπάρχουν δύο επιλογές
Μπορείτε να καταρρίψετε τιους πυραύλους GLSDB που πέφτουν με αντιαεροπορικά και κανόνια του «Shell», χτυπητά στοιχεία των πυραύλων Buk-M2, «Tor».
Η πιθανότητα καταστροφής όλων των στόχων είναι 0,8 προς 1 .
Η ιδανική επιλογή είναι η καταστροφή των ίδιων των οβίδων και των εκτοξευτών στο έδαφος της Ουκρανίας, κατά την παραλαβή τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, , όταν οι εκτοξευτές HIMARS μετακινούνται
Όπως επισημαίνουν, «η καλύτερη αεράμυνα στον κόσμο είναι τα δικά σου άρματα μάχης στα εχθρικά αεροδρόμια».
«Φυσικά, η ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας είναι πολύ σημαντική.
Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι τώρα το κύριο καθήκον είναι να κατευθύνει τον εξοπλισμό αναγνώρισης, τα UAV και τα όπλα υψηλής ακρίβειας για να καταστρέψουν τα ίδια τα τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού, ειδικά τους εκτοξευτές τύπου HIMARS για τους πυραύλους GLSDB», είπε ο επικεφαλής του ANO - «Κέντρο Ανάπτυξης Τεχνολογιών Μεταφοράς» Alexey Rogozin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης