Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Περιοχή καταστροφής» χαρακτηρίστηκε η βορειοδυτική Συρία λόγω του σεισμού στην Τουρκία - Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι

«Περιοχή καταστροφής» χαρακτηρίστηκε η βορειοδυτική Συρία λόγω του σεισμού στην Τουρκία - Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και παγιδευτεί κάτω από ερείπια και δεκάδες έχουν χάσει τη ζωή τους
Τα "Λευκά Κράνη", η γνωστή Συριακή Πολιτική Άμυνα, κήρυξαν τη Δευτέρα τα βορειοδυτικά της χώρας ως "περιοχή καταστροφής" μετά τον ισχυρό σεισμό 7,4 βαθμών που έπληξε τη γειτονική Τουρκία, προκαλώντας δονήσεις σε όλη την περιοχή.
Η ομάδα ανέφερε ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και παγιδευτεί κάτω από ερείπια και δεκάδες έχουν χάσει τη ζωή τους, αλλά δεν διευκρίνισε ακριβείς αριθμούς.
"Καλούμε όλες τις τοπικές αρχές και τις πολιτικές δυνάμεις να κινητοποιήσουν τα στελέχη τους και συνιστούμε σε όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, τις οργανώσεις υγείας και αρωγής που δραστηριοποιούνται στη Συρία να ενισχύσουν το έργο τους, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι απαραίτητες ανάγκες θα καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο", ανέφεραν τα Λευκά Κράνη σε ανακοίνωσή τους.
Μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία συνορεύει με την Τουρκία, ελέγχεται από αντικυβερνητικές δυνάμεις εν μέσω ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου που ξεκίνησε το 2011.
Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση, που επικαλείται το υπουργείο Υγείας, από τον σεισμό της Δευτέρας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 111 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 516 στις συριακές περιοχές του Χαλεπιού, της Λατάκειας, της Χάμα και της Ταρτούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης