Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει τις Bank of America, Goldman Sachs, Wells Fargo και Deutsche Bank η Yellen - «Που την είδατε την ύφεση;»

Διαψεύδει τις Bank of America, Goldman Sachs, Wells Fargo και Deutsche Bank η Yellen - «Που την είδατε την ύφεση;»
"Δεν έχεις ύφεση όταν έχεις 500.000 θέσεις εργασίας και το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια", δήλωσε η Yellen
Καθώς οι αγορές αναμένουν τα μεγάλα στοιχεία για τα κέρδη αυτή την εβδομάδα και περισσότερα σχόλια από τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, ο αντιπρόεδρος της Bank of America, Keith Banks ανέλυσε λεπτομερώς τον καλύτερο τρόπο για να επενδύσει κανείς τα χρήματά του φέτος εν μέσω μιας αναπόφευκτης ύφεσης.
"Η Bank of America Global Research εξακολουθεί να προβλέπει ύφεση για το 2023.
Καθώς αυτό συμβαίνει, πρέπει να βγουν γρήγορα μπροστά από το κόστος", δήλωσε ο Banks.
"Αυτά που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για εμάς δεν πρόκειται να είναι αρκετά", συνέχισε, "γι' αυτό και πιστεύουμε ότι θα δούμε πρόσθετη αδυναμία στα εργασιακά αργότερα μέσα στο έτος".

Θα αποφευχθεί η ύφεση;

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, όμως δήλωσε ότι βλέπει το δρόμο για την αποφυγή μιας ύφεσης στις ΗΠΑ, με τον πληθωρισμό να μειώνεται σημαντικά και την οικονομία να παραμένει ισχυρή, δεδομένης της δύναμης της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
"Δεν έχεις ύφεση όταν έχεις 500.000 θέσεις εργασίας και το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια", δήλωσε η Yellen.
"Αυτό που βλέπω είναι μια πορεία στην οποία ο πληθωρισμός μειώνεται σημαντικά και η οικονομία παραμένει ισχυρή".

Βλέπουν ύφεση οι αναλυτές

Αρκετές τράπεζες της Wall Street προβλέπουν ύφεση φέτος, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs, Wells Fargo και Deutsche Bank, αν και παραμένουν αβέβαιες για τη σοβαρότητά της.
Ο αντιπρόεδρος της Bank of America, Keith Banks εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις πολλαπλές μακροοικονομικές προβλέψεις, σημειώνοντας ότι "καμία από αυτές δεν είναι καλή για το τελικό αποτέλεσμα".
Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια ύφεση, επειδή ο επίμονος και αυξημένος πληθωρισμός έχει ωθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια με τον ταχύτερο ρυθμό από τη δεκαετία του 1980, γεγονός που απειλεί να περιορίσει τις καταναλωτικές και επιχειρηματικές δαπάνες, καθώς αυξάνει το κόστος δανεισμού.
"Πιστεύουμε ότι καθώς η οικονομία επιβραδύνεται, τα έσοδα θα επιβραδυνθούν, και ως αποτέλεσμα, θα αρχίσετε να έχετε κάποια πίεση στα περιθώρια κέρδους και επίσης αρνητική λειτουργική μόχλευση, τίποτα από τα οποία δεν είναι καλό για τα κέρδη", δήλωσε ο Banks.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης