Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Γεράκια του πολέμου οι «φιλειρηνιστές» Πράσινοι… περιστέρια της ειρήνης οι ακροδεξιοί της AfD

Γερμανία: Γεράκια του πολέμου οι «φιλειρηνιστές» Πράσινοι… περιστέρια της ειρήνης οι ακροδεξιοί της AfD
Κατά της απόφασης της γερμανικής κυβέρνησης να προμηθεύσει με άρματα μάχης Leopard την Ουκρανία τάσσεται το ακροδεξιό γερμανικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD)
Σχετικά Άρθρα
Γεράκια του πολέμου εμφανίζονται οι φιλειρηνιστές μόνο στα χαρτιά Πράσινοι της Γερμανίας μαζί με μία σημαντική μερίδα των Σοσιαλδημοκρατών ενώ ως περιστέρια της ειρήνης η ακροδεξιά AfD ζητά συνομιλίες προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στην Ουκρανία.
Διπλωματική λύση ζητά και το αριστερό Die Linke.
Κατά της απόφασης της γερμανικής κυβέρνησης να προμηθεύσει με άρματα μάχης Leopard την Ουκρανία τάσσεται το ακροδεξιό γερμανικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).
Κάνει λόγο για μία ανεύθυνη και επικίνδυνη απόφαση και επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξουν διαβουλεύσεις και ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την επίλυση της κρίσης.

Διπλωματία και συνομιλίες ζητά η AfD

Ο συμπρόεδρος του κόμματος Tino Chrupalla δήλωσε: «Η Γερμανία κινδυνεύει να παρασυρθεί απευθείας στον πόλεμο ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής.
Με την προμήθεια τανκς από τα αποθέματα της Bundeswehr, οι ένοπλες δυνάμεις μας θα αποδυναμωθούν περαιτέρω», τόνισε.
Κατηγόρησε τον καγκελάριο Olaf Scholz ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Γερμανίας και των πολιτών της.
Η Γερμανία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στην ουκρανική σύγκρουση και θα πρέπει να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία τόνισε.
«Το επικρίνουμε από την αρχή», σημείωσε, σχολιάζοντας τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο.
«Η εξεύρεση λύσης απαιτεί διπλωματία και συνομιλίες», επεσήμανε ο Chrupalla.
Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να επαναλάβει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία και οι προμήθειες όπλων στο Κίεβο ωθούν το Βερολίνο προς έναν πόλεμο, δήλωσε.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ωθεί τη Γερμανία σε πόλεμο με τη Ρωσία», ανέφερε.
«Αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι ο δικός μας πόλεμος. Δεν υπάρχουν υποχρεώσεις για βοήθεια είτε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε στο ΝΑΤΟ που θα μας ανάγκαζαν να πάρουμε θέση», υπογράμμισε.

Χαρακίρι

Εξάλλου ο συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του αριστερού Die Linke στο γερμανικό κοινοβούλιο, Dietmar Bartsch, επέκρινε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να προμηθεύσει 178 κύρια άρματα μάχης Leopard 1A5 στην Ουκρανία, περιγράφοντας την κίνηση ως «χαρακίρι».
Ο Bartsch, είπε ότι η παράδοση, που υποστηρίζεται από τον κυβερνών συνασπισμό της Γερμανίας, καθιστά τη χώρα συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Το τανκ σας χαρακίρι μεταφέρεται στο επόμενο επίπεδο», είπε ο βουλευτής σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA.
Κατά τη γνώμη του, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) και των Πρασίνων παίζει «ένα επικίνδυνο παιχνίδι».

Υπέρ των αρμάτων στην Ουκρανία το CDU

Μετά τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Thorstern Frei θεωρεί ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η ανάγκη για κάτι τέτοιο».
Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηριχθεί η ουκρανική άμυνα ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, πρόσθεσε ο Frei τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «μεσοπρόθεσμα δεν πρέπει να αποκλείεται τίποτα».

Στα χρώματα του πολέμου η πράσινη υπουργός Εξωτερικών

Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα ειδικό δικαστήριο για να παραπέμψει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και το καθεστώς του σε δίκη για τον επιθετικό τους πόλεμο κατά της Ουκρανίας, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Barebock, η οποία επανειλημμένα έχει δηλώσει, πως βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Η ίδια τόνισε την ανάγκη να θεωρηθεί η ρωσική ηγεσία «υπεύθυνη» για την εισβολή στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι «απλώς δεν είναι δυνατό» να γίνει το δικαστήριο αυτό «ένα κενό στο διεθνές δίκαιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης