Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν έχουν σχέση με εξωγήινους

ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν έχουν σχέση με εξωγήινους
Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου αστειεύθηκε με το θέμα, λέγοντας πως της αρέσει η ταινία «ET ο Εξωγήινος»
Τέλος στη φημολογία γύρω από μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν τις τελευταίες ημέρες πάνω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και αν αυτά έχουν εξωγήινη προέλευση επιχείρησε να δώσει ο Λευκός Οίκος.
Όπως διευκρίνισε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre, «δεν υπάρχουν ενδείξεις εξωγήινων ή εξωγήινης δραστηριότητας» γύρω από τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.
Μάλιστα η σύμβουλος του Λευκού Οίκου αστειεύθηκε με το θέμα, λέγοντας πως της αρέσει η ταινία ET ο Εξωγήινος, αλλά πως ήθελε να διαβεβαιώσει τον αμερικανικό πληθυσμό ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ζωή από άλλους πλανήτες έρχεται στη Γη.
Ο John Kirby, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, απέδωσε στην κυβέρνηση Βiden -και τις οδηγίες του ίδιου του προέδρου στην κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ- για την ανακάλυψη ότι «η Κίνα έχει ένα πρόγραμμα μπαλονιών σε μεγάλο υψόμετρο για συλλογή πληροφοριών που συνδέεται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό».
Και πρόσθεσε: «Λειτουργούσε κατά την προηγούμενη διοίκηση, αλλά δεν το εντόπισαν.
Το εντοπίσαμε».
Ο John Kirby είπε επίσης ότι τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής πάνω από τη Βόρεια Αμερική δεν αποτελούσαν κίνδυνο για τους ανθρώπους στο έδαφος, δεν έστελναν σήματα επικοινωνίας, δεν είχαν ανθρώπους μέσα και δεν είχαν ελιγμούς ή προωστικές ικανότητες.
Είπε ότι πέταξαν χαμηλότερα από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές αυτού του μήνα και αποτελούσαν κίνδυνο για την πολιτική εναέρια κυκλοφορία, έτσι ο στρατός και οι ηγέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά αποφάσισαν να τους καταρρίψουν. Τα υψόμετρά τους κυμαίνονταν από 20.000 πόδια έως 40.000 πόδια.
Η διηπειρωτική εναέρια κυκλοφορία πετά σε περίπου 30.000 πόδια, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης