Τελευταία Νέα
Διεθνή

Solomon (Goldman): Αυξάνονται οι πιθανότητες ήπιας προσγείωσης για την οικονομία των ΗΠΑ - Πιο αισιόδοξοι οι CEOs

Solomon (Goldman):  Αυξάνονται οι πιθανότητες ήπιας προσγείωσης για την οικονομία των ΗΠΑ - Πιο αισιόδοξοι οι CEOs
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε ο Solomon, είναι πλέον βελτιωμένη και η εικόνα στις κεφαλαιαγορές
Σχετικά Άρθρα
Βελτιωμένες είναι οι πιθανότητες να αποφύγει η οικονομία των ΗΠΑ μια βαθιά ύφεση μέσα στο 2023, υποστηρίζει o διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, David Solomon.
Αν και η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή, λόγω του πληθωρισμού και των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, οι ηγέτες των επιχειρήσεων είναι πιο αισιόδοξοι από πέρυσι, είπε ο Solomon μιλώντας στους επενδυτές σε συνέδριο της Credit Suisse στο Μαϊάμι.
«Νομίζω ότι θα έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη διαδρομή, γεμάτη στροφές, αλλά η πιθανότητα μιας ήπιας προσγείωσης είναι καλύτερη τώρα από ό,τι έξι έως εννέα μήνες πριν», κατέληξε.
Οι αγορές σημείωσαν άνοδο από τις αρχές του 2023 καθώς υποχώρησε ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού και η ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας παραμένει ισχυρή, τροφοδοτώντας την ελπίδα των επενδυτών ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να πετύχει τελικά την «ήπια προσγείωση» ή στη χειρότερη να περάσει από μια ρηχή ύφεση.
Για τους λόγους αυτούς η εικόνα στις κεφαλαιαγορές έχει βελτιωθεί, μετά από ένα δύσκολο 2022 κατά το οποίο είχαμε μεγάλη πτώση στις δημόσιες εγγραφές και την έκδοση ομολόγων, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman.
Αν και ο Solomon είπε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να λειτουργεί αποτρεπτικά για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ανέφερε ότι υπάρχει βελτίωση του συναισθήματος μεταξύ των άλλων CEOs ως βάση της μετρημένης αισιοδοξίας του.
Η Goldman Sachs με έδρα τη Νέα Υόρκη είναι ένας από τους κορυφαίους συμβούλους παγκοσμίως σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις και την αξιοποίηση των κεφαλαιαγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης