Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Ανακτήσαμε ηλεκτρονικά και αισθητήρες από το κινέζικο «κατασκοπευτικό» μπαλόνι

Πεντάγωνο: Ανακτήσαμε ηλεκτρονικά και αισθητήρες από το κινέζικο «κατασκοπευτικό» μπαλόνι
Οι ΗΠΑ υποθέτουν ότι αυτοί οι αισθητήρες χρησιμοποιούνταν για τη συλλογή πληροφοριών
Σχετικά Άρθρα
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ανέκτησε κρίσιμα ηλεκτρονικά από το φερόμενο ως κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας το οποίο καταρρίφθηκε από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας στις 4 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων βασικών αισθητήρων που εκτιμά ότι χρησιμοποιούνται για τη συλλογή πληροφοριών.
«Τα πληρώματα κατάφεραν να ανακτήσουν σημαντικά συντρίμμια από την τοποθεσία, συμπεριλαμβανομένων όλων των αισθητήρων και των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που εντοπίστηκαν καθώς και μεγάλων τμημάτων της δομής», ανέφερε σε δήλωση η Βόρεια Διοίκηση του στρατού των ΗΠΑ.
Το κινεζικό αερόστατο, το οποίο το Πεκίνο αρνείται ότι ήταν κατασκοπευτικό σκάφος, πετούσε επί μια εβδομάδα πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά μέχρι που ο πρόεδρος Biden διέταξε την κατάρριψή του.
Το περιστατικό επανέφερε τις εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, με αποτέλεσμα την αναβολή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Κίνα.
Το περιστατικό οδήγησε επίσης τον αμερικανικό στρατό να σαρώσει τους ουρανούς αναζητώντας κι άλλα ανάλογα αντικείμενα που δεν είχαν καταγραφεί από ραντάρ, και να προχωρήσει στην καταστροφή τριών ακόμη μπαλονιών στο διάστημα από 10 έως 12 Φεβρουαρίου 2023.
Κατόπιν αυτών, το Πεντάγωνο και η κυβέρνηση Biden αναγνώρισαν ότι διάφορα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τα πιο πρόσφατα, μη επανδρωμένα ιπτάμενα αντικείμενα παραμένουν άγνωστα, δεν έχουν ακόμη απαντηθεί, δηλαδή δεν είναι γνωστό πώς μένουν ψηλά, ποιος τα κατασκεύασε και αν έχουν τη δυνατότητα συλλογής πληροφοριών.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Loyd Austin προσπάθησε να ηρεμήσει τους Αμερικανούς σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν τα άγνωστα αντικείμενα.
«Θέλω να διαβεβαιώσω τους Αμερικανούς ότι αυτά τα αντικείμενα δεν αποτελούν στρατιωτική απειλή για κανέναν στο έδαφος», είπε ο Austin.
«Ωστόσο, παρουσιάζουν κίνδυνο για την πολιτική αεροπορία και μια πιθανή απειλή συλλογής πληροφοριών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης