Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει να «κλείνει» αμοιβαία κεφάλαια η Vanguard - Χαμηλή η ζήτηση από επενδυτές

tags :
Συνεχίζει να «κλείνει» αμοιβαία κεφάλαια η Vanguard - Χαμηλή η ζήτηση από επενδυτές
Η Vanguard, η οποία διαχειρίζεται 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι σχεδιάζει να συγχωνεύσει το Vanguard Managed Allocation Fund αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Vanguard LifeStrategy Moderate Growth Fund αξίας 17,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Vanguard Group σχεδιάζει να κλείσει ένα αμερικανικό αμοιβαίο κεφάλαιο για πρώτη φορά από την εποχή της πανδημίας.
Το Vanguard Alternative Strategies Fund, αξίας 98 εκατομμυρίων δολαρίων, θα ρευστοποιηθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το αμοιβαίο κεφάλαιο, το οποίο ξεκίνησε το 2015, "δεν έχει κερδίσει ευρεία αποδοχή μεταξύ των επενδυτών", δήλωσε η Vanguard.
Η εκκαθάριση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Vanguard με έδρα το Μάλβερν της Πενσυλβάνια κλείνει ένα αμοιβαίο κεφάλαιο μετά την εκκαθάριση του NJ Municipal Money Market Fund και του PA Municipal Money Market Fund το 2020, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί μια δύσκολη χρονιά για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, καθώς η ιστορικά επιθετική εκστρατεία σύσφιξης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έπληξε τόσο τις μετοχές όσο και τα ομόλογα, οδηγώντας τους επενδυτές να αποσύρουν δισεκατομμύρια δολάρια από τα αμοιβαία κεφάλαια.
"Οι ρευστοποιήσεις αποτελούν μέρος του κύκλου ζωής των αμοιβαίων κεφαλαίων και τείνουν να αυξάνονται σε δύσκολες αγορές", δήλωσε ο Eric Balchunas, ανώτερος αναλυτής διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων στο Bloomberg Intelligence.
"Αναμένουμε να δούμε περισσότερα από αυτά το επόμενο έτος".

Η Vanguard, η οποία διαχειρίζεται 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι σχεδιάζει να συγχωνεύσει το Vanguard Managed Allocation Fund αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Vanguard LifeStrategy Moderate Growth Fund αξίας 17,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τον Νοέμβριο, η εταιρεία ρευστοποίησε το Vanguard U.S. Liquidity Factor ETF (VFLQ), το πρώτο ETF των ΗΠΑ που έκλεισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης