Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Απώλειες 1,1%, στα 1.845,30 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Απώλειες 1,1%, στα 1.845,30 δολάρια η ουγγιά
Με ισχυρές απώλειες έλεισαν όλα τα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα
Με ισχυρές απώλειες έκλεισε ο χρυσός, καθώς τα στοιχεία που έδειξαν ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας ανανέωσαν τις ανησυχίες για νέες επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.
Ο χρυσός έχει βρεθεί υπό έντονη πίεση τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου, που ακολούθησε την υψηλότερη των εκτιμήσεων μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και το άλμα των λιανικών πωλήσεων κατά 3%.
Η ανθεκτικότητα που δείχνει η αμερικανική οικονομία, παρά τη μεγάλη αύξηση του κόστους δανεισμού, σε συνδυασμό με τον επίμονο πληθωρισμό, αναμένεται ότι θα ωθήσουν την Fed σε νέες αυξήσεις επιτοκίων, όπως άλλωστε υποδεικνύουν οι αξιωματούχοι της τράπεζας το τελευταίο διάστημα.
Κατά συνέπεια, παρόλο που ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά ασφαλές καταφύγιο απέναντι στον πληθωρισμό, η αύξηση των αμερικάνικων επιτοκίων ενισχύει το δολάριο και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, που προσφέρουν σταθερές αποδόσεις, μειώνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου για τους επενδυτές.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού έκλεισε με απώλειες 1,1% ή 20,1 δολαρίων στα 1.845,3 δολάρια η ουγγιά.
Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν και τα υπόλοιπα μέταλλα, με το ασήμι να χάνει 1,3% στα 21,59 δολ. το παλλάδιο να υποχωρεί κατά 2,7% στα 1.426 δολ. την πλατίνα στα 929,6 δολ. με απώλειες 1% και τον χαλκό στα 3.99 δολ. με πτώση 1,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης