Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεωπολιτικά τσουνάμι από την αποκάλυψη Hersh για τους αγωγούς Nord Stream – Βορά στα κανόνια Ρώσοι και Ουκρανοί

Γεωπολιτικά τσουνάμι από την αποκάλυψη Hersh για τους αγωγούς Nord Stream – Βορά στα κανόνια Ρώσοι και Ουκρανοί
Αυτοί που κινούν τα νήματα δεν δείχνουν ποτέ το χέρι τους…
Σχετικά Άρθρα
Γεωπολιτικό τσουνάμι αναμένεται να εκκινήσει το δημοσίευμα του διακεκριμένου Αμερικανού δημοσιογράφου Seymour Herh, ο οποίος συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα αποκαλύπτοντας πως το κράτος των ΗΠΑ ευθύνεται για το χτύπημα στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream…
Όπως επισημαίνει σε άρθρο του ο γνωστός ερευνητής - δημοσιολόγος Pepe Escobar, η ιστορία σιγά σιγά παίρνει βάθος και… εξαπλώνεται, καθώς μάλιστα, στην ουσία της, η έκθεση του Hersh, παρά τα σκοτεινά σημεία, αφορά την απόδοση ευθύνης για μια de facto βιομηχανική τρομοκρατική επίθεση, ενώ παράλληλα κρύβει τους πραγματικούς στόχους, την Κίνα, αλλά και τον Biden, καταλήγοντας: «Αυτοί που κινούν τα νήματα δεν δείχνουν ποτέ το χέρι τους…»
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Escobar, αυτό που μένει για όλους μας είναι να κολυμπήσουμε σε έναν βάλτο γεμάτο από εγκαταλελειμμένα μπιφτέκια, σκόρπιες ιστορίες εξωφύλλων και συντρίμμια.
Το δημοσίευμα - βόμβα του Seymour Hersh σχετικά με το πώς η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα τον περασμένο Σεπτέμβριο συνεχίζει να προκαλεί γεωπολιτικά κύματα.
Πέρα, φυσικά, από την προστατευτική «φούσκα» των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία το αγνόησαν τελείως ή μερικές περιπτώσεις, που πυροβόλησαν τον Hersh ως «απαξιωμένο» δημοσιογράφο, «μπλόγκερ» και «συνωμοσιολόγο», η ιστορία σιγά σιγά παίρνει βάθος και… εξαπλώνεται.
Ο old school Αμερικανός δημοσιογράφος - ανταποκριτής στη Μόσχα, John Helmer, προχώρησε ακόμη περισσότερο.
Και αυτό που αποκάλυψε μπορεί να είναι τόσο «καυτό» όσο η ίδια η αποκάλυψη του Hersh.
Στην ουσία της, η έκθεση του Hersh αφορά την απόδοση ευθύνης για μια de facto βιομηχανική τρομοκρατική επίθεση.
Παραδόξως, στο κάδρο δεν υπάρχει CIA, αλλά το βάρος πέφτει κατευθείαν στην τοξική τριάδα των Sullivan, Blinken και Nuland, που πρωταγωνίστησαν στον σχεδιασμό της επανάστασης του Μαϊντάν.
Και το τελευταίο πράσινο φως έρχεται από τον Απόλυτο Αποφασίζοντα: τον ίδιο τον Πρόεδρο, που διαβάζει τηλεπροτάσεις.
Οι Νορβηγοί εμφανίζονται ως… ανήλικοι βοηθοί - τσιράκια.
Υπάρχει μια αναφορά ότι τον Ιανουάριο του 2022, «μετά από κάποια αμφιταλάντευση», ο Καγκελάριος Scholz «ενετάχθη στην αμερικανική ομάδα».
Το ζήτημα της ανατίναξης ήταν υπό συζήτηση για κάποιον καιρό…
Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο Scholz ανήκε «στην αμερικανική ομάδα» μέχρι την τρομοκρατική επίθεση, τον Σεπτέμβριο του 2022.
Όσο για τους Βρετανούς, τους Πολωνούς και όλα τα παιχνίδια του ΝΑΤΟ που διεξάγονταν στα ανοιχτά του νησιού Bornhom περισσότερο από έναν χρόνο πριν από την επίθεση, ήταν πράγματα τα οποία αναφέρονταν συχνά πυκνά και εκτενώς από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης - από την Kommersant μέχρι το RIA Novosti.
Η λεγόμενη Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (SMO) ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, σχεδόν πριν από ένα χρόνο.
Η ανατίναξη των αγωγών Nord Stream 1 και 2 συνέβη στις 26 Σεπτεμβρίου.
Ο Hersh υπογραμμίζει ότι υπήρξαν «περισσότεροι από εννέα μήνες μυστικών διαβουλεύσεων εντός της κοινότητας εθνικής ασφάλειας της Ουάσιγκτον σχετικά με το πώς να «σαμποτάρουμε τους αγωγούς»».
Αυτό επιβεβαιώνει ότι ο σχεδιασμός τρομοκρατικής επίθεσης είχε προηγηθεί μήνες όχι μόνο της στρατιωτικής επιχείρησης, αλλά, κυρίως, των επιστολών που έστειλε η Μόσχα στην Ουάσιγκτον τον Δεκέμβριο του 2022, ζητώντας μια σοβαρή συζήτηση για το «αδιαίρετο της ασφάλειας» με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
Το αίτημα, φυσικά, δεν ικανοποιήθηκε…
Σε κάθε περίπτωση, παρότι γράφει πρόκειται για ένα τρομοκρατικό χτύπημα - απάντηση σε ένα σοβαρό γεωπολιτικό ζήτημα, προκαλεί ανησυχία ότι ένας ελίτ δημοσιογράφος όπως ο Hersh δεν μπαίνει καν στον κόπο να εξετάσει το περίπλοκο γεωπολιτικό υπόβαθρο:
Τον φόβο των αρχουσών τάξεων στις ΗΠΑ –και αυτό είναι διακομματικό–, μια συμμαχία Γερμανίας - Ρωσίας, με προεξοχές στην Κίνα, γεγονός το οποίο θα σήμαινε ότι οι ΗΠΑ εκδιώκονται από την Ευρασία.
Ο Hersh θα έπρεπε επίσης να είχε παρατηρήσει ότι η χρονική στιγμή της προετοιμασίας για «δολιοφθορά στους αγωγούς» καταρρίπτει εντελώς το επίσημο αφήγημα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το οποίο η συμμετοχή της στον πόλεμο είναι μια προσπάθεια της Δύσης να βοηθήσει την Ουκρανία ενάντια στην «απρόκλητη ρωσική επιθετικότητα».

«Αυτή η κρυφή πηγή»

To «αφήγημα» δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η πηγή του Hersh -αν όχι ο ίδιος ο δημοσιογράφος- υποστηρίζει αυτό που θεωρείται νόμιμη πολιτική των ΗΠΑ: την καταπολέμηση της «απειλής της Ρωσίας για τη δυτική κυριαρχία [στην Ευρώπη]».
Ομως, αυτό που φαίνεται ως μυστική επιχείρηση του Ναυτικού των ΗΠΑ μπορεί να ήταν κάτι που δεν έγινε για σοβαρούς γεωπολιτικούς λόγους.
Διαφορετικά, υπήρξε παραβίαση του Νόμου, «που απαιτεί το Κογκρέσο να ενημερώνεται».
Ο Hersh αναφέρεται σε ένα «ασφαλές δωμάτιο στον τελευταίο όροφο του κτιρίου του Παλαιού Εκτελεστικού Γραφείου…που ήταν επίσης το σπίτι του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Εξωτερικών Πληροφοριών του Προέδρου».
Αυτό υποτίθεται ότι ήταν το μέρος όπου συζητούνταν ο σχεδιασμός τρομοκρατικής επίθεσης.
Καλωσορίσατε λοιπόν στο «Προεδρικό Συμβούλιο Πληροφοριών».
Όλα τα μέλη διορίζονται από το σημερινό POTUS, στην προκειμένη περίπτωση τον Joe Biden.
Εάν εξετάσουμε τη λίστα των σημερινών μελών του, θα πρέπει, θεωρητικά, να βρούμε την πηγή του Hersh (βλ., για παράδειγμα, «Ο Πρόεδρος Biden ανακοινώνει διορισμούς στο συμβούλιο πληροφοριών του προέδρου και στο εθνικό συμβούλιο επιστημών»).
Η πηγή του Hersh, σύμφωνα με το αφήγημά του, ισχυρίζεται, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι «τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονταν σταθερά στα σύνορα της Ουκρανίας» και ότι «ο συναγερμός χτυπούσε ολοένα και πιο έντονα στην Ουάσιγκτον».
Είναι όμως ισχυρή η πεποίθηση (στο άρθρο) ότι αυτά τα υποτιθέμενα καλά ενημερωμένα ρωσικά στρατεύματα δεν γνώριζαν για τη συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ σε όλη τη γραμμή επαφής, τα οποία ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν ένα blitzkrieg εναντίον του Donbass (είναι δυνατόν;).
Αυτό που όλοι ήξεραν ήδη μέχρι τότε –όπως δείχνει το αρχείο ακόμα και στο YouTube– είναι ότι η επιτελική ομάδα πίσω από το «Biden» ήταν έτοιμη να βάλει τέλος στους Nord Streams με οποιοδήποτε μέσο.
Μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, το μόνο που έλειπε ήταν να βρεθεί ένας μηχανισμός άρνησης.
Αυτό λοιπόν που περιγράφει ο Hersh είναι ένα σύνθετο εγχείρημα τρομοκρατίας, που παγίδευσε τη Ρωσία σε έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων, ρίχνοντας την Ουκρανία τροφή στα κανόνια, «με αποκλειστικό υπεύθυνο τον Biden...», και όχι εν συνόλω τις ΗΠΑ (σ.σ. με άλλα λόγια, ο Hersh μπορεί να ήθελε να στοχεύσει τον Αμερικανό πρόεδρο).
Αυτός –ή αυτή– είπε, σύμφωνα με τον Hersh, ότι η Ρωσία «δεν απάντησε» στην τρομοκρατική επίθεση στον αγωγό επειδή «ίσως θέλει να κάνει τα ίδια πράγματα που έκαναν οι ΗΠΑ».
Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη το εκπληκτικό βιογραφικό του Sy Hersh στην ερευνητική δημοσιογραφία, θα έπραττε άριστα αν διευκρίνιζε κάποια σκοτεινά σημεία στο αφήγημά του.
Σίγουρα υπάρχουν πολλά «σιλό» πληροφοριών εντός της ολιγαρχίας των ΗΠΑ, και ο Hersh έχει καλλιεργήσει πολλές επαφές επί δεκαετίες,
Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία πως οι υποτιθέμενες προνομιακές πληροφορίες για το «έπος» του Nord Stream προέρχονται από μια πολύ ακριβή διεύθυνση – με πολύ ακριβή ατζέντα.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Μεγάλο Αφήγημα αλλάζει γρήγορα: η έκθεση RAND, η διαφαινόμενη ταπείνωση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, η υστερία των μπαλονιών, η ψύχωση με τα UFO.
Ωστόσο, η πραγματική «απειλή» για τις ΗΠΑ είναι –ποιος άλλος;– η Κίνα.
Αυτό που μένει για όλους μας είναι να κολυμπήσουμε σε έναν βάλτο γεμάτο με εγκαταλελειμμένα μπιφτέκια, σκόρπιες ιστορίες εξωφύλλων και συντρίμμια.
Γνωρίζοντας ότι αυτοί που κινούν τα νήματα δεν δείχνουν ποτέ το χέρι τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης