Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακιστάν: Αιματηρή εισβολή Ταλιμπάν σε συγκρότημα της αστυνομίας στο Καράτσι – Επτά νεκροί

Πακιστάν: Αιματηρή εισβολή Ταλιμπάν σε συγκρότημα της αστυνομίας στο Καράτσι – Επτά νεκροί
Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ένα συγκρότημα που αποτελείται από πολλά κυβερνητικά κτίρια και κατοικίες που στεγάζουν εκατοντάδες αστυνομικούς και τις οικογένειές τους
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρές ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (17/2/2023) σε ένα μεγάλο αστυνομικό συγκρότημα στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν και την οικονομική του πρωτεύουσα, μετά την εισβολή σε αυτό Πακιστανών Ταλιμπάν, κατά τη διάρκεια επίθεσης από την έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι, οι τρείς από τους οποίους φέρεται να συμπεριλαμβάνονται στους δράστες.
Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ένα συγκρότημα που αποτελείται από πολλά κυβερνητικά κτίρια και κατοικίες που στεγάζουν εκατοντάδες αστυνομικούς και τις οικογένειές τους.
Οι δυνάμεις ασφαλείας ανακατέλαβαν το συγκρότημα μετά από αρκετές ώρες και σκότωσαν τρεις μαχητές, δήλωσε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος. Καταδρομείς της αστυνομίας και μια ομάδα εξουδετέρωσης βομβών εισήλθαν στο κτίριο και μια επιχείρηση ασφαλείας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στόχος τα πολλά θύματα

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν στην επίθεση των ενόπλων Ταλιμπάν, τόνισε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Μια τεράστια έκρηξη ακούστηκε μέσα στο αστυνομικό τμήμα μετά από μια σειρά εκρήξεων μετά την πρώτη επίθεση.
Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής δήλωσε στο Reuters ότι ενδέχεται να υπήρχαν έως και 30 αστυνομικοί μέσα στο τμήμα τη στιγμή της επίθεσης.
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί και παραστρατιωτικοί και ένας εργαζόμενος διάσωσης, τραυματίστηκαν από τα πυρά.
Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ένας τρίτος τρομοκράτης ανατινάχθηκε για να αποφύγει τη σύλληψη στον τέταρτο όροφο του κτιρίου.
Επικαλούμενος διάφορους αξιωματούχους της αστυνομίας, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Geo News μετέδωσε ότι πέντε έως έξι δράστες έφτασαν στο συγκρότημα με αυτοκίνητο και χρησιμοποίησαν την πίσω είσοδο για να εισβάλουν στο κτίριο.

Στο έλεος των επιθέσεων το Πακιστάν

Η επίθεση αυτή σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση αυτοκτονίας στις 30 Ιανουαρίου εναντίον τεμένους που βρίσκεται στο αρχηγείο της αστυνομίας της Πεσαβάρ (βορειοδυτικά), κατά την οποία σκοτώθηκαν 83 αστυνομικοί και ένας πολίτης.
Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε δεκάδες ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα να σπεύδουν στο σημείο της επίθεσης.
Το Καράτσι είναι μια μεγαλούπολη 20 εκατομμυρίων κατοίκων και η κύρια εμπορική πύλη της χώρας με το λιμάνι του να βλέπει στην Αραβική Θάλασσα.
Το Πακιστάν αντιμετωπίζει μια επιδείνωση της ασφάλειας εδώ και μερικούς μήνες, ειδικά από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021.
Τη χρονιά μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, οι επιθέσεις αυξήθηκαν κατά 50% στο Πακιστάν, σύμφωνα με το πακιστανικό ινστιτούτο PIPS.
Το TTP είναι ένα κίνημα διαφορετικό από αυτό των νέων Αφγανών ηγετών αλλά έχει κοινές ρίζες με αυτό. Τον Νοέμβριο, η οργάνωση κατήγγειλε μια εύθραυστη κατάπαυση του πυρός με το Ισλαμαμπάντ και υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε όλο το Πακιστάν. Έκτοτε, έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.
Οι αρχές είχαν αποδώσει την επίθεση στην Πεσαβάρ στη Τζαμάατ-ουλ-Αχράρ, η οποία έχει αποσχιστεί από τους Ταλιμπάν του Πακιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης