Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Επικίνδυνη η υποστήριξη των σεναρίων κατάληψης της Κριμαίας από την Ουκρανία

Τσεχία: Επικίνδυνη η υποστήριξη των σεναρίων κατάληψης της Κριμαίας από την Ουκρανία
Ποια είναι για τον εκλεγέντα πρόεδρο της Τσεχίας τα ανεπιθύμητα σενάρια ήττας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
O Petr Pavel, ο οποίος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Τσεχίας στις 28 Ιανουαρίου 2023 , δήλωσε ότι η Δύση θα πρέπει να απέχει από την υποστήριξη σεναρίων για την κατάληψη της Κριμαίας από την Ουκρανία προκειμένου να αποφύγει «ανεπιθύμητα σενάρια» για την ίδια στο μέλλον.
Σχολιάζοντας την πιθανή έκβαση του πολέμου αφού ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην επιστροφή της Κριμαίας και τη διεθνή τιμωρία της Ρωσίας , ο Pavel επισήμανε ότι «η Δύση θα πρέπει να απόσχει από την υποστήριξη αυτού ή εκείνου του σεναρίου.
Πρέπει να είμαστε ιδιατερα προσεκτικοί στην ώθηση της Ουκρανίας προς ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Ίσως κάποια στιγμή η Ουκρανία να αλλάξει το όραμά της», ανέφερε ο ανταποκριτής της Evropeyska Pravda.

Τα σενάρια που η Δύση πρέπει να αποφύγει

Σύμφωνα με τον ίδιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Δύση θα πρέπει να είναι προσεκτική στην επιδίωξη να νικήσει τη Ρωσία προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητα σενάρια μιας τέτοιας ήττας. ο πολιτικός σημείωσε ότι τα σενάρια μπορεί να είναι διαφορετικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων «που η Δύση πρέπει να αποφύγει».
«Είναι πιθανό αυτό να οδηγήσει στην κατάρρευση της Ρωσίας...
Αν η Ρωσία καταρρεύσει, τότε μπορεί να έχουμε περισσότερα προβλήματα, δεν έχουμε με ποιον να διαπραγματευτούμε τον αφοπλισμό», τόνισε.
Οι αρχές του Κιέβου έχουν επανειλημμένα ανακοινώσει σχέδια για έναρξη επιθετικής επιχείρησης στην Κριμαία.
Την ίδια στιγμή, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Volodymyr Zelensky , επισήμανε ότι, έχοντας συμφωνήσει για την προμήθεια αρμάτων μάχης, το Κίεβο διαπραγματεύεται την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και αεροσκαφών για χτυπήματα στην Κριμαία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης