Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά το φιάσκο ΗΠΑ και Γερμανία ζητούν την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία

Μετά το φιάσκο ΗΠΑ και Γερμανία ζητούν την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία
Άρματα μάχης και εμπλοκή στον πόλεμο ζητούν ΗΠΑ και Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Μετά το φιάσκο ΗΠΑ και Γερμανία απευθύνουν έκκληση για την αποστολή τανκς στην Ουκρανία
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock, των ΗΠΑ Antony Blinken και της Ουκρανίας Dmytro Kuleba απηύθυναν στις 18/2/2023 έκκληση προς όλους όσοι διαθέτουν άρματα μάχης και πυρομαχικά, να τα προσφέρουν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Δεν υπάρχει ουδετερότητα, παρακαλώ επιλέξτε πλευρά», είπε χαρακτηριστικά η Baerbok, επαναβεβαιώνοντας, από κοινού με τον Blinken, την προσήλωση των δύο χωρών στη στήριξη της Ουκρανίας «για όσο χρειαστεί».
«Οι πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι.
Κληθήκαμε να λάβουμε αποφάσεις που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ.
Το πλαίσιό μας όμως είναι πάντα η προστασία του διεθνούς δικαίου - και αυτό περιλαμβάνει και την παράδοση όπλων», δήλωσε η Baerbock σε συζήτηση - πάνελ για την Ουκρανία στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.
«Αν δεν αποφασίζαμε να στηρίξουμε την Ουκρανία, θα είχαμε παντού Bucha και Μαριούπολη», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός και τόνισε ότι «δεν μπορούμε να φέρουμε την ειρήνη, αλλά σώζουμε ζωές και θα συνεχίσουμε μέχρις ότου επανέλθει η ειρήνη και η ασφάλεια στην Ουκρανία».

Blinken: Να συνεχίσει να πολεμά η Ουκρανία για να υπάρχει

«Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ένας επιτιθέμενος και ένα θύμα. Αν αποσύρει τα στρατεύματά της η Ρωσία, ο πόλεμος τελείωσε.
Αν η Ουκρανία σταματήσει να πολεμά, τελείωσε η Ουκρανία», δήλωσε από την πλευρά του ο Blinken και πρόσθεσε ότι «όλοι έχουμε συμφέρον από μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη», καθώς το αντίθετο θα είναι σε βάρος των συμφερόντων όλων στον κόσμο.
Θα έχουμε ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας για έναν κόσμο με διενέξεις, προειδοποίησε και ανέφερε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η Ρωσία «δεν θα επαναλάβει την άσκηση». Αναφερόμενος στη συνοχή της Συμμαχίας, η οποία όπως είπε ενισχύθηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο αμερικανός υπουργός είπε ότι «κανείς στον κόσμο δεν έχει κάνει περισσότερα από τον Putin για να ενισχύσει το ΝΑΤΟ». Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο, διότι «οι Ουκρανοί πολεμούν για τη χώρα τους, το μέλλον τους και τα σπίτια τους, ενώ οι Ρώσοι όχι.

Kuleba: Αλλαγή Ρωσίας

Ο Kuleba ξεκαθάρισε από την πλευρά της Ουκρανίας ότι νίκη για τη χώρα του σημαίνει σε πρώτη φάση αποκατάσταση της εδαφικής της ακεραιότητας και σε επόμενο χρόνο καταβολή αποζημιώσεων, λογοδοσία για εγκλήματα πολέμου και τελικά αλλαγή της Ρωσίας.
«Ειρήνη και σταθερότητα θα υπάρξει μόνο όταν η Ρωσία δεν θα αποτελεί πλέον απειλή», υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι η καλύτερη εγγύηση ασφάλειας μέχρι την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι «κυρώσεις, όπλα, χρήματα» και η προσήλωση των συμμάχων στη νίκη της Ουκρανίας.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης