Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κρίσιμο μήνυμα Putin αύριο 21/2 στη Δούμα - Τι θα πει για Ουκρανία, νέα εδάφη, οικονομία

Το κρίσιμο μήνυμα Putin αύριο 21/2 στη Δούμα - Τι θα πει για Ουκρανία, νέα εδάφη, οικονομία
Οι προσδοκίες έξι Ρώσων βουλευτών
Σχετικά Άρθρα
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία αλλά και η πορεία της οικονομίας, της αμυντικής ικανότητας και της ασφάλειας της Ρωσίας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής κρίσιμης ομιλίας του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin στη Δούμα.
Η ομιλία του Putin γίνεται περίπου έναν χρόνο από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ συμπίπτει χρονικά και με την παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden στην Πολωνία, από όπου και αυτός αναμένεται να στείλει το δικό του μήνυμα για την ουκρανική κρίση.

Τι περιμένουν οι Ρώσοι βουλευτές

«Είμαστε σε μια πολύ σημαντική, ιστορική στιγμή της ανάπτυξης μας και βεβαίως, θα περίμενε κανείς από τον πρόεδρο να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο βασικό θέμα αυτού του έτους, που δεν είναι άλλο από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» αναφέρει μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Yevgeny Revenko από το κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία».
Όπως λέει, ο πρόεδρος Putin θα αναφερθεί στο πώς εξελίσσεται η στρατιωτική επιχείρηση, τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για την υποστήριξη του ρωσικού στρατού, καθώς και στην ανάπτυξη της οικονομίας και της βιομηχανίας.
Κατά τον Revenko, ο Putin θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αντιμετώπιση των δυτικών κυρώσεων και στα μέτρα που λαμβάνονται για τις αμυντικές ικανότητες και την ασφάλεια της Ρωσίας αλλά και για κοινωνική προστασία των πολιτών.

Οι προσαρτημένες περιοχές

Από την πλευρά της η Nadezhda Shkolkina, από το κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία» και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της Δούμα, υποστήριξε ότι περιμένει από τον Putin να αναφερθεί στην ενσωμάτωση των νέων προσαρτηθέντων ουκρανικών περιοχών στο νομικό πλαίσιο της Ρωσίας.
«Θα ήθελα επίσης το μήνυμα του να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του οικονομικού δυναμικού της χώρας και να περιλαμβάνει από πρωτοποριακές λύσεις μέχρι συγκεκριμένους στόχους» τονίζει η Shkolkina, υπενθυμίζοντας πως ο πρόεδρος Putin είχε δεσμευτεί να αυξήσει τις αγροτικές εξαγωγές στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2024, να δημιουργήσει 25 πανεπιστημιουπόλεις έως το 2030 και να επισκευάσει 7.300 σχολεία έως το 2026.
«Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται υπερβολικά φιλόδοξα, αλλά χωρίς φιλόδοξα σχέδια είναι αδύνατο να οικοδομηθεί μια επιτυχημένη οικονομία και ένα ευημερούν κράτος» λέει η Ρωσίδα βουλευτής.

Απάντηση σε απειλές

Ο Ivan Melnikov πρώτος αντιπρόεδρος της Δούμα εκτιμά ότι το προεδρικό μήνυμα πρέπει να εμπεριέχει και θέματα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας, της ασφάλειας και της ενότητας της απέναντι στις διάφορες απειλές ενώ ο Alexei Didenko από το φιλελεύθερο – δημοκρατικό κόμμα της Ρωσίας, υποστήριξε ότι το μήνυμα Putin είναι ο πιο εντυπωσιακός πολιτικός «φάρος»
«Προφανώς, τα πάντα στη Ρωσία είναι πλέον υποταγμένα στην επίτευξη των στόχων της ειδικής επιχείρησης και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η ιδέα θα διαπεράσει το μήνυμα του 2023, και επομένως το κύριο πράγμα που περιμένουμε από τον πρόεδρο είναι να εμπνεύσει τη χώρα και τον στρατό» τονίζει ο Didenko.
Ο Sergei Mironov από το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» σημειώνει πως πέρα από τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και την άμυνα της Ρωσίας, περιμένει να ακούσει από τον πρόεδρο Putin να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα εισοδήματα των Ρώσων πολιτών αλλά και στο δημογραφικό ζήτημα ενώ ο Aleksey Nechaev από το κόμμα «Νέοι Άνθρωποι» υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος πέρα από την Ουκρανία και την προσάρτηση των νέων εδαφών, θα πρέπει να εστιάσει και στο βιοτικό επίπεδο των Ρώσων πολιτών.
«Περιμένουμε να ακούσουμε τι θα κάνει ώστε οι άνθρωποι να έχουν δουλειές με καλούς μισθούς, οικονομικά τρόφιμα και τα απαραίτητα φάρμακα» τονίζει ο Aleksey Nechaev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης