Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Κάπως πιο φωτεινό το outlook της γερμανικής οικονομίας

Bundesbank: Κάπως πιο φωτεινό το outlook της γερμανικής οικονομίας
Η γερμανική κεντρική τράπεζα επισημαίνει πως παρά τις επίμονες υψηλές πληθωριστικές πιέσεις, το οικονομικό outlook της Γερμανίας είναι κάπως πιο φωτεινό
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι το outlook της γερμανικής οικονομίας βελτιώνεται εκφράζουν αναλυτές της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Bundesbank, καθώς οι τιμές της ενέργειας μειώνονται και η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει.
Στην τελευταία μηνιαία έκθεση, η Bundesbank αναφέρει ότι οι οικονομικές προοπτικές για τη Γερμανία ήταν «κάπως πιο φωτεινές», παρά τις επίμονες υψηλές πληθωριστικές πιέσεις.
«Η παγκόσμια οικονομία συνέχισε να βλέπει μόνο μέτρια ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο του 2022, λόγω των διαφόρων αντίθετων ανέμων. Οι κύριοι παράγοντες πίσω από αυτή την επιβράδυνση ήταν οι υψηλοί ρυθμοί πληθωρισμού, η συνεχιζόμενη αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής σε πολλές βιομηχανικές χώρες και η ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία…
Στην αλλαγή της χρονιάς, το κλίμα μεταξύ των επιχειρηματιών και των καταναλωτών παγκοσμίως ενισχύθηκε ελαφρώς, με τους φόβους για ύφεση να υποχωρούν κάπως. Σε αυτό πιθανότατα βοήθησε η σαφής χαλάρωση της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης» επισημαίνει η Bundesbank.
Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,2% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, κάνοντας πτώση μικρότερη από την αναμενόμενη. Σύμφωνα με τη γερμανική κεντρική τράπεζα, η συρρίκνωση της οικονομίας ήταν «πιο ήπια από την αναμενόμενη», χάρη στη χαλάρωση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και την πτώση των ευρωπαϊκών τιμών ενέργειας, που έφθασαν στα χαμηλά 18 μηνών την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης