Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - Ρωσίας: Οι ΗΠΑ μας... ζήτησαν άδεια για την επίσκεψη Biden στο Κίεβο - Ανύπαρκτη η Ουκρανία, παραδοχή ήττας Δύσης

Αποκάλυψη - Ρωσίας: Οι ΗΠΑ μας... ζήτησαν άδεια για την επίσκεψη Biden στο Κίεβο - Ανύπαρκτη η Ουκρανία, παραδοχή ήττας Δύσης
«Χωρίς τη Ρωσία ανύπαρκτη η Ουκρανία...»
Σχετικά Άρθρα
Σε μια ιδιαίτερη αποκάλυψη προχώρησε ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής Henry Sardaryan όταν σχολίασε την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στην Ουκρανία μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sputnik, καθώς όπως υποστήριξε οι ΗΠΑ ζήτησαν... την άδεια της Ρωσίας πριν την απόβαση του πλανητάρχη στο Κίεβο.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα 20/02, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε το Κίεβο και υποσχέθηκε στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο βοήθειας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.
Πηγή στη Μόσχα δήλωσε στο RIA Novosti ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ ενημέρωσε τη ρωσική πλευρά πριν από την επίσκεψη του προέδρου Joe Biden στο Κίεβο, κυρίως για λόγους ασφαλείας.
Νωρίτερα, το Associated Press σημείωσε ότι εκπρόσωποι των ΗΠΑ επικοινώνησαν με τη ρωσική πλευρά πριν από το ταξίδι του αμερικανού προέδρου στο Κίεβο.

«Χωρίς τη Ρωσία ανύπαρκτη η Ουκρανία...»

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Salivan είπε ότι η Μόσχα ενημερώθηκε για την επίσκεψη του Biden στο Κίεβο λίγο πριν την αναχώρησή του από την Ουάσιγκτον «για να διασφαλιστεί η αποσύγκρουση» και να αποφευχθεί κάθε λάθος υπολογισμός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων.
Το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον επικοινώνησε με τη Μόσχα πριν από την επίσκεψη του Biden στο Κίεβο είναι πολύ αποκαλυπτικό, λέει ο Henry Sardaryan, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Πολιτικής στο MGIMO, μέλος του Δημόσιου Επιμελητηρίου.
«Ειδοποιηθήκαμε και μάλιστα μας ζήτησαν άδεια για αυτήν την επίσκεψη. Αυτό είναι σαφής ένδειξη ότι η Ουκρανία ως κράτος δεν υπάρχει, και ακόμη και στη Δύση καταλαβαίνουν πραγματικά ότι η μόνη που ελέγχει την κατάσταση σε αυτά τα εδάφη είναι η Ρωσία.
Επομένως, χωρίς εμάς, όποιες πολιτικές ενέργειες προφανώς, απλά δεν μπορούν να γίνουν σε σχέση με την Ουκρανία.
Και ακόμη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια της επίσκεψής του χωρίς τη Ρωσία", δήλωσε ο Sardaryan στον αέρα του συντακτικού του προγράμματος στις Ραδιόφωνο Sputnik.
Οι υποσχέσεις που έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Κίεβο δεν έχουν ιδιαίτερη πρακτική σημασία, σχολίασε επίσης ο ίδιος.
«Όλο και περισσότερο, όλες αυτές οι παραδόσεις και οι υποσχέσεις θυμίζουν μια πολύ μεγάλη εκστρατεία δημοσίων σχέσεων.
Μας... τρόμαξαν με διακόσια τανκς, τώρα λένε ότι θα δώσουν το πολύ πενήντα, ίσως μέχρι τον Απρίλιο στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ταξιδεύει σε δυτικές χώρες και εκλιπαρεί για δεκαπέντε, δέκα μαχητές, αν και είναι προφανές ότι αυτοί οι μαχητές δεν θα μπορέσουν να τους λύσουν κανένα στρατιωτικό έργο», πρόσθεσε ο πολιτικός επιστήμονας.

Η επίσκεψη Biden

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε εκτάκτως το Κίεβο όπου και συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelensky, στον οποίο και υποσχέθηκε περισσότερη στρατιωτική βοήθεια αλλά και στήριξη στον πόλεμο με τη Ρωσία μέχρι τέλους.
Ήδη ο Biden έχει αναχωρήσει από το Κίεβο για την Πολωνία, όπου και θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια επίσκεψη με έντονη συμβολική σημασία, καθώς στις 24 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.
Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο Biden έφτασε στο Κίεβο μετά από μια ώρα διαδρομής με τρένο από τα σύνορα της Πολωνίας ενώ οι New York Times κάνουν λόγο για επίσκεψη που αποτελεί απόδειξη της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης Biden να στηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.
«Καθώς ο κόσμος ετοιμάζεται να τιμήσει την επέτειο ενός έτους από τη βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, βρίσκομαι σήμερα στο Κίεβο για να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Zelensky και να επιβεβαιώσω την ακλόνητη δέσμευσή μας στη δημοκρατία, στην κυριαρχία και στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Όταν ο Putin ξεκίνησε την εισβολή του πριν από σχεδόν ένα χρόνο, νόμιζε ότι η Ουκρανία ήταν αδύναμη και η Δύση διχασμένη. Πίστευε ότι θα μπορούσε να μας ξεπεράσει.
Αλλά έκανε λάθος.
Σήμερα, στο Κίεβο, συναντώ τον Πρόεδρο Zelensky και την ομάδα του για μια εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με την υποστήριξή μας στην Ουκρανία.
Θα ανακοινώσω άλλη μια παράδοση κρίσιμου στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών πυροβολικού, αντιαρματικών συστημάτων και ραντάρ εναέριας επιτήρησης για να συνδράμουμε στην προστασία του ουκρανικού λαού από τους εναέριους βομβαρδισμούς.
Και θα ανακοινώσω ότι αργότερα αυτή την εβδομάδα, θα ανακοινώσουμε πρόσθετες κυρώσεις κατά των ελίτ και των εταιρειών που προσπαθούν να αποφύγουν ή να γεμίσουν την πολεμική μηχανή της Ρωσίας.
Τον τελευταίο χρόνο, οι ΗΠΑ δημιούργησαν έναν συνασπισμό εθνών από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό για να βοηθήσουν στην υπεράσπιση της Ουκρανίας με άνευ προηγουμένου στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξη – και αυτή η υποστήριξη θα διαρκέσει» υποστήριξε ο πρόεδρος Biden, αναφέροντας πως έναν χρόνο μετά τον πόλεμο, η Ουκρανία εξακολουθεί να αντέχει και μαζί της αντέχουν η Δημοκρατία, οι Αμερικάνοι και ο υπόλοιπος κόσμος.
Ο Αμερικάνος πρόεδρος εκτίμησε ότι ακολουθούν δύσκολες ημέρες, εβδομάδες και χρόνια, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ θα παράσχουν στην Ουκρανία ένα πακέτο βοήθειας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Τρίτη 21/2.

Στέλνουμε 700 τανκ

Μάλιστα ο Biden υποστήριξε στις κοινές του δηλώσεις με τον Zelensky ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους έχουν δεσμευτεί να στείλουν περίπου 700 τανκ και χιλιάδες άλλα τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία.
«Όλοι μας δεσμευτήκαμε να στείλουμε περίπου 700 άρματα μάχης, χιλιάδες τεθωρακισμένα, περισσότερες από 2 εκατομμύρία οβίδες πυροβολικού, περισσότερα από 50 προηγμένα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης».

Medvedev (Ρωσία): Ο Biden πήγε στο Κίεβο και ορκίστηκε πίστη στο νεοναζιστικό καθεστώς μέχρι τον τάφο

Την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden στο Κίεβο, σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, εξαπολύοντας νέα επίθεση στη Δύση η οποία, όπως λέει, «παραδίδει όπλα και χρήματα στο Κίεβο αρκετά τακτικά».
«Ο Biden, έχοντας λάβει εγγυήσεις ασφαλείας, πήγε τελικά στο Κίεβο.
Υποσχέθηκε πολλά όπλα και ορκίστηκε πίστη στο νεοναζιστικό καθεστώς μέχρι τον τάφο.
Και φυσικά υπήρξαν αμοιβαίες επικλήσεις για τη νίκη που θα ερχόταν με νέα όπλα και ένα θαρραλέο λαό» σχολιάζει ο Medvedev στο Telegram και συνεχίζει λέγοντας: «και εδώ είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Δύση πραγματικά παραδίδει όπλα και χρήματα στο Κίεβο αρκετά τακτικά.
Σε τεράστιες ποσότητες, επιτρέποντας στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των χωρών του ΝΑΤΟ να κερδίσει χρήματα» και, υπονοεί, να αποσπάσει μερικά από τα όπλα για να τα πουλήσει σε «τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης