Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απεργία προγραμματίζουν οι δάσκαλοι - Θα κάνουν πίσω αν η κυβέρνηση τους δώσει αυξήσεις

Βρετανία: Απεργία προγραμματίζουν οι δάσκαλοι - Θα κάνουν πίσω αν η κυβέρνηση τους δώσει αυξήσεις
Μετά από πολλές πιέσεις και πλήθος απεργίες στο δημόσιο τομέα, η βρετανική κυβέρνηση αποδέχτηκε να αρχίσει διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο των δασκάλων
Σχετικά Άρθρα
Στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα της Βρετανίας που προχωρούν σε διαδοχικές απεργίες τους τελευταίους τρεις μήνες ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις που θα καλύψουν τις απώλειες από τον υψηλό πληθωρισμό, προστίθεται πλέον και οι δάσκαλοι, με το συνδικάτο που τους εκπροσωπεί  να δηλώνει πάντως ότι είναι έτοιμο να προτείνει την αναστολή της προγραμματισμένης για την επόμενη εβδομάδα απεργίας, εφόσον υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για αυξήσεις στους μισθούς τους.
Μετά από πολλές πιέσεις η κυβέρνηση προσφέρθηκε να ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις με την Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης (NEU) υπό τον όρο ότι το συνδικάτο θα ανακαλέσει την απόφασή του για κήρυξη απεργίας την επόμενη εβδομάδα και οι συνομιλίες ξεκίνησαν στις 21/2/23.
«Είμαστε έτοιμοι, εάν στις διαπραγματεύσεις επιτευχθεί πραγματική πρόοδος, να μην προχωρήσουμε σε απεργίες. Αλλά η κυβέρνηση πρέπει να δείξει καλή θέληση. Ζητάμε από τους υπουργούς να αφήσουν στην άκρη τις προϋποθέσεις που θέτουν και να ξεκινήσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις», είπαν οι γενικοί γραμματείς της NEU, Mary Basteed και Kevin Kortney.
Η εκτελεστική επιτροπή του συνδικάτου θα συνεδριάσει το προσεχές Σάββατο 25/2/23 και ενδέχεται να αποφασίσει τη ματαίωση της απεργίας, εφόσον η κυβέρνηση παρουσιάσει μια «πειστική» πρόταση, πρόσθεσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης