Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχεδόν 1 δισ. επένδυσε στην Heineken ο Bill Gates

Σχεδόν 1 δισ. επένδυσε στην Heineken ο Bill Gates
Ο Gates απέκτησε το μερίδιο την ίδια ημέρα που η Fomento Economico Mexicano SAB δρομολόγησε πώληση ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για μέρος των μετοχών που κατέχει στη Heineken
Ο Bill Gates απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην Heineken Holding NV, τον κύριο μέτοχο της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο, έναντι περίπου 902 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο ιδρυτής της Microsoft απέκτησε την περασμένη εβδομάδα το 3,8% της Heineken Holding, σύμφωνα με καταχώρηση της ολλανδικής ρυθμιστικής αρχής AFM.
Αγόρασε 6,65 εκατομμύρια μετοχές της Heineken Holding, με την ατομική του ιδιότητα, και άλλες 4,18 εκατομμύρια μετοχές μέσω του Bill & Melinda Gates Foundation Trust.
Οι μετοχές αποτιμώνται σε 848,2 εκατ. ευρώ (902 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg στην τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 17 Φεβρουαρίου.
Ο Gates απέκτησε το μερίδιο την ίδια ημέρα που η Fomento Economico Mexicano SAB δρομολόγησε πώληση ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για μέρος των μετοχών που κατέχει στη Heineken.
Η Femsa, όπως είναι γνωστή η μεξικανική εταιρεία εμφιάλωσης της Coca-Cola και εκμετάλλευσης καταστημάτων ψιλικών, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να μειώσει τη συμμετοχή της στη Heineken μετά από στρατηγική αναθεώρηση.
Η Femsa ανέφερε ότι η επιταχυνόμενη προσφορά με λογιστική εγγραφή 1,9 δισ. ευρώ σε μετοχές της Heineken NV με τιμή 91 ευρώ ανά τεμάχιο και 1,3 δισ. ευρώ σε μετοχές της Heineken Holding πουλήθηκαν στα 75 ευρώ ανά τεμάχιο.
Η Heineken Holding ελέγχει το 50% της Heineken NV, παραγωγού της ομώνυμης μπύρας καθώς και των Amstel, Moretti και Sol μεταξύ άλλων.
Το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation Trust έχει επίσης επενδύσει στον ολλανδικό διαδικτυακό παντοπωλείο Picnic BV και κατέχει μερίδιο 1,34% στον ολλανδικό παραγωγό λιπασμάτων OCI NV.
Το ίδρυμα αποτελεί εδώ και καιρό μια δύναμη στον κόσμο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, απασχολώντας σχεδόν 1.800 άτομα και δαπανώντας σχεδόν 80 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης