Τελευταία Νέα
Διεθνή

Summers (πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η αμερικανική οικονομία δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αβέβαιο το μέλλον

tags :
Summers (πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η αμερικανική οικονομία δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αβέβαιο το μέλλον
Ανήσυχος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Η αμερικανική οικονομία δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο μίας ύφεσης, επανέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Lawrence Summers, κάνοντας λόγο για «αβέβαιες» προοπτικές.
«Έχουμε μια οικονομία που είναι πολύ δύσκολο να τη διαβάσουμε», δήλωσε στο Bloomberg, σημειώνοντας ότι δίνεται «υπερβολική σημασία αυτή τη στιγμή όσον αφορά την οικονομική ισχύ» και «τα πράγματα θα μπορούσαν να φαίνονται πολύ διαφορετικά σε ένα ή δύο τρίμηνα».
Οι δείκτες τρέχουσας οικονομικής δραστηριότητας «φαίνονται πολύ ισχυροί», «ωστόσο υπάρχει μια σειρά από δείκτες που είναι πιο ανησυχητικοί», είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
«Υπάρχουν πράγματα όταν κοιτάς λίγο πιο μακριά τα οποία προκαλούν ανησυχία για τη στιγμή τύπου Γουίλι Κογιότ» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον γνωστό χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων που πέφτει από έναν γκρεμό.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed θα πρέπει να «παραμείνουν ευκίνητοι και ευέλικτοι». Επίσης, επισήμανε ότι δεν υπάρχουν παραδείγματα στο παρελθόν όπου οι ΗΠΑ κατόρθωσαν να αποφύγουν μια ύφεση όταν η ανεργία ήταν κάτω από το 4% και ο πληθωρισμός πάνω από το 4%. «Αυτή είναι μια πολύ ισχυρή ιστορική αλήθεια και πιστεύω είναι μια αλήθεια που έχει μεγάλη σημασία για την τρέχουσα κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης