Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση ωθεί τον Zelensky να επιτεθεί στο Zaporozhye – Οι Ουκρανοί αποσύρουν δυνάμεις από το Dnepropetrovsk

Η Δύση ωθεί τον Zelensky να επιτεθεί στο Zaporozhye – Οι Ουκρανοί αποσύρουν δυνάμεις από το Dnepropetrovsk
Πίεση της Δύσης στον Zelensky να διεξάγει επιθετική επιχείρηση
Η Ουκρανία αποσύρει τα στρατεύματά της στην περιοχή του Dnepropetrovsk για μια πιθανή επίθεση στην κατεύθυνση του Zaporozhye, δήλωσε την Παρασκευή (24/2/2023) ο Vladimir Rogov, ηγέτης του κινήματος Είμαστε Μαζί με τη Ρωσία.
«Στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή του Dnepropetrovsk, συγκεντρώνεται ένας μεγάλος αριθμός μονάδων του ουκρανικού στρατού.
Νομίζω ότι μπορεί να σημαίνει πως προετοιμάζονται για επίθεση αλλά χωρίς αυτός ο αριθμός να επαρκεί για μίας τέτοιας έκτασης εγχείρημα.
Σύμφωνα με τον Rogov, η επίθεση της Ουκρανίας στην κατεύθυνση του Zaporozhye μπορεί να οργανωθεί υπό την πίεση των δυτικών που προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα.

Αποστολή αυτοκτονίας


«Στην πραγματικότητα, αναγκάζουν τον Zelensky να πραγματοποιήσει μια επίθεση στη νότια κατεύθυνση, στην περιοχή Zaporozhye», σημείωσε.
Νωρίτερα, ο Rogov είπε στο TASS ότι τα ουκρανικά στρατεύματα ετοιμάζονται για επίθεση προς τη Μελιτόπολη σε μια προσπάθεια να περάσουν στην Αζοφική Θάλασσα και να αποκλείσουν τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία.
Σύμφωνα με τον Rogov, ο ουκρανικός στρατός θα είναι έτοιμος για επίθεση στην κατεύθυνση Zaporozhye όχι νωρίτερα από τα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου, αφού ένα άλλο κύμα επιστράτευσης έχει τελειώσει και αφού λάβει τεθωρακισμένα οχήματα από τις δυτικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης