Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελβετία με τις πράξεις της διάλεξε στρατόπεδο και απώλεσε την ουδετερότητα

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελβετία με τις πράξεις της διάλεξε στρατόπεδο και απώλεσε την ουδετερότητα
Tη συμμετοχή της Βέρνησ στις κυρώσεις και την παράνομη κατασχεση περιουσιακων στοιχείων Ρώσων πολιτών  επισήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova
Η Ελβετία έχει εγκαταλείψει την παραδοσιακή της ουδετερότητα και επέλεξε να στηρίξει τους Ουκρανούς νεοναζί, δήλωσε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Παρά δύο και πλέον αιώνες πολιτικής ουδετερότητας, μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Βέρνη αρνήθηκε την παραδοσιακή της ουδετερότητα και επέλεξε να στηρίξει το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου», επισήμανε σε ανάρτησή της στο κανάλι της στο Telegram.
Ως παραδείγματα, ανέφερε την ένταξη της Ελβετίας στις αντι0ρωσικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επίσημη καταδίκη των ενεργειών της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών οργανισμών, τον αποκλεισμό ορισμένων περιουσιακών στοιχείων Ρώσων υπηκόων και οργανισμών, «παρέχοντας χώρο για τη συζήτηση της οικονομικής βοήθειας Ουκρανία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης μιας τέτοιας επιλογής όπως η παράνομη κατάσχεση» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων και η εκπαίδευση ουκρανικών στρατευμάτων μηχανικών.
Εκτός από αυτό, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Βέρνη έχει ξεκινήσει λεαν νέο γύρο  οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία και τη Μολδαβία αξίας 140 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (148,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).
«Και πολλά άλλα πράγματα που η Βέρνη δεν πιστεύει ότι είναι απόκλιση από την ουδετερότητα, αλλά η λογική υποδηλώνει το αντίθετο», πρόσθεσε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης