Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ: Ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών αντιδρά στο πάγωμα των εποικισμών στα κατεχόμενα

Κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ: Ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών αντιδρά στο πάγωμα των εποικισμών στα κατεχόμενα
«Δεν θα υπάρξει πάγωμα της οικοδόμησης και της ανάπτυξης σε οικισμούς, ούτε για μια μέρα (είναι υπό την εξουσία μου)», δήλωσε ο Bezalel Smotrich
Ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ δήλωσε στις 26/2/2023 ότι δεν θα συμφωνήσει σε κανένα πάγωμα των εποικιστικών δραστηριοτήτων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αφού Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στην Ιορδανία να σταματήσουν τέτοιες κατασκευές τους επόμενους μήνες.
Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν να «αποτρέψουν περαιτέρω βία» και να εργαστούν για «αποκλιμάκωση», μετά από συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές σήμερα στην Ιορδανία.
Στο κοινό ανακοινωθέν περιλαμβάνεται η δέσμευση του Ισραήλ να σταματήσει τη συζήτηση για τη δημιουργία νέων οικιστικών μονάδων για μια περίοδο 4 μηνών.

«Δεν θα υπάρξει πάγωμα»

«Δεν έχω ιδέα για τι μίλησαν στην Ιορδανία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich, ο οποίος έχει επίσης αρμοδιότητα για τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη.
«Αλλά ένα πράγμα ξέρω: δεν θα υπάρξει πάγωμα της οικοδόμησης και της ανάπτυξης σε οικισμούς, ούτε για μια μέρα (είναι υπό την εξουσία μου)», έγραψε στο Twitter.

Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν σήμερα το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή για αποκλιμάκωση και αποτροπή περαιτέρω βίας, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan, με ανακοίνωσή του.
«Αναγνωρίζουμε ότι αυτή η συνάντηση ήταν ένα σημείο εκκίνησης και ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει τις επόμενες εβδομάδες και μήνες για να οικοδομηθεί ένα σταθερό μέλλον γεμάτο ευημερία τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους», τόνισε ο Sullivan, για τη συνάντηση στην Άκαμπα. «Η εφαρμογή θα είναι κρίσιμη», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης