Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Να αναλυθεί λεπτομερώς το σχέδιο ειρήνης της Κίνας για την ουκρανική κρίση

Ρωσία: Να αναλυθεί λεπτομερώς το σχέδιο ειρήνης της Κίνας για την ουκρανική κρίση
Δεν υπάρχουν προς το παρόν οι προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Να αναλυθεί λεπτομερώς το σχέδιο ειρήνης, η πολιτική πρόταση που διατύπωσε η Κίνα σχετικά με την ουκρανική κρίση ζήτησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Σε δηλώσεις του ο Peskov υποστήριξε πως το Κρεμλίνο δίνει μεγάλη προσοχή στο ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας, αναφέροντας πως οι λεπτομέρειες του θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο προσεκτικής ανάλυσης και υπολογισμών.
«Οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης ενός σχεδίου που θα βοηθήσει στη μεταφορά της σύγκρουσης σε μια πορεία ειρήνης, αξίζει της προσοχής.
Αντιμετωπίζουμε το σχέδιο των Κινέζων φίλων μας με μεγάλη προσοχή» υποστήριξε ο Peskov, επισημαίνοντας πως οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα πρέπει να τύχουν ανάλυσης καθώς και να λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα και των δύο πλευρών.
Πάντως, υποστήριξε ότι επί του παρόντος δεν βλέπει να υπάρχει κάποια προϋπόθεση για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός και σε σταδιακή αποκλιμάκωση, όπως προβλέπει το κινεζικό σχέδιο.
«Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε καμία προϋπόθεση έτσι ώστε όλη αυτή η ιστορία να πάει προς μια ειρηνική κατεύθυνση.
Την ίδια στιγμή, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται, και προχωράμε προς την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν» ανέφερε ο Peskov, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι η Κίνα εξετάζει την αποστολή drones στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης