Τελευταία Νέα
Διεθνή

Burns (Διευθυντής CIA): Πιστεύουμε ότι η Κίνα σκέφτεται να δώσει όπλα στη Ρωσία

Burns (Διευθυντής CIA): Πιστεύουμε ότι η Κίνα σκέφτεται να δώσει όπλα στη Ρωσία
Ανάλογες δηλώσεις περί παράδοσης κινέζικων όπλων στη Ρωσία έχουν κάνει κι άλλοι ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, με τελευταίο τον υπουργό Εξωτερικών Anthony Blinken
Σχετικά Άρθρα
Ο διευθυντής της CIA, William Burns, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι,  επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Biden ότι η Κίνα σκέφτεται να παράσχει στη Ρωσία στρατιωτική βοήθεια για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Μιλώντας στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS, ο διευθυντής της CIA είπε ότι οι ΗΠΑ είναι «σίγουρες» ότι το Πεκίνο εξετάζει αυτή τη στιγμή την παροχή στρατωτικής βοήθειας.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η κινεζική ηγεσία εξετάζει την παροχή θανατηφόρου εξοπλισμού», είπε.
«Αλλά δεν βλέπουμε να έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση, ούτε έχουμε στοιχεία για πραγματικές αποστολές φονικού εξοπλισμού».
Aναφερόμενος στις πρόσφατες προειδοποιήσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Anthony Blinken, o Burns σχολίασε:
«Γι' αυτό, νομίζω, ο υπουργός Blinken και ο Πρόεδρος θεώρησαν σημαντικό να καταστήσουν πολύ σαφές ποιες θα ήταν και οι συνέπειες αυτού… γιατί θα είναι ένα πολύ επικίνδυνο και ασύνετο στοίχημα».
Όλα αυτά βεβαίως σημαίνουν ότι τουλάχιστον μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδείξεις ότι η Κίνα παραδίδει οποιουδήποτε τύπου στρατωτική βοήθεια στη Ρωσία, παρά τις διφορούμενες κατηγορίες που διατυπώνουν τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από το περασμένο καλοκαίρι.
Επιπλέον, όλο αυτό το θέατρο των αμερικανικών κατηγοριών φαίνεται να έχει ως στόχο κυρίως να λειτουργήσει ως προληπτική προειδοποίηση ενάντια στο ενδεχόμενο να παράσχει η Κίνα στρατωτική βοήθεια στη Ρωσία, στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης